Oude deodorantvlekken op je kleren? Verwijder ze met wat DIY middelen

door Natasja

16 Juni 2022

Oude deodorantvlekken op je kleren? Verwijder ze met wat DIY middelen
Advertisement

Deodorant is een cosmetisch product waar we niet zonder kunnen, vooral bij warm weer, maar ook in de winter, wanneer je veel tijd doorbrengt in verwarmde ruimten en altijd te maken hebt met zweet en de zeer onaangename geur die dat veroorzaakt. Zo heeft ieder van ons een favoriet product, met een aangename geur: sommige zijn min of meer vernevelde sprays, andere zijn sticks, weer andere zijn crèmes.

Handig en onmisbaar, dat wel, maar als je haast hebt en je t-shirt of blouse aantrekt zonder te wachten nadat je de deodorant hebt aangebracht, is het onvermijdelijk dat een groot deel van het product op de stof terechtkomt. En je wast de kleding niet altijd even snel of op zo'n manier dat alle resten verwijderd zijn. Dus wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je alle sporen van deodorant uit je kleren verwijdert? Je kunt verschillende DIY methoden toepassen, en hier zijn enkele van hen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Voor donkere kledingstukken

  • baking soda
  • witte azijn
  • een oude tandenborstel of een klein borsteltje om het product te schrobben
  • een handdoek

    1. Keer het kledingstuk binnenstebuiten, om zo aan de binnenkant van de oksel te werken
    2. Leg het kledingstuk plat op een in tweeën gevouwen handdoek
    3. Bestrooi de vlek met baking soda
    4. Schrob de zone met een tandenborstel, zodat de baking soda goed verdeeld wordt
    5. Giet kleine hoeveelheden azijn direct op de baking soda en wacht tot het klaar is met reageren met het schuim
    6. Nogmaals schrobben met de tandenborstel

Niet alle stoffen reageren goed op azijn, dus zorg ervoor dat het ermee behandeld kan worden en probeer in ieder geval eerst op een verborgen hoekje van het kledingstuk te kijken wat er gebeurt.

Anders kun je het volgende gebruiken: wonderspons (beetje bevochtigd en zachtjes over de stof wrijven); babydoekjes, zachtjes deppend; een net bevochtigde doek of handdoek, wrijvend over recente vlekken.

Voor witte kledingstukken

Er zijn twee mogelijkheden. Je kunt het volgende proberen

  • Baking soda, waterstofperoxide, water, een tandenborstel: de drie ingrediënten moeten in gelijke delen in een kommetje worden gemengd, neem vervolgens met de tandenborstel een beetje van de aldus verkregen crème en verdeel die, terwijl je lichtjes over de vlek wrijft. Ga na 30 minuten verder met de gebruikelijke wasbeurt.
  • Waterstofperoxide, wasmiddel, tandenborstel: meng 80 ml waterstofperoxide met 60 ml wasmiddel en doe hetzelfde als in het vorige middel, maar de weektijd is langer. Je moet een uur wachten voordat je het wast.

Heb jij een favoriete methode om deodorantvlekken uit kleren te verwijderen?

Advertisement