Laat de lege hoeken van je huis opvallen met deze 6 pakkende ideeën!

door Natasja

26 Juni 2022

Laat de lege hoeken van je huis opvallen met deze 6 pakkende ideeën!
Advertisement

Wanneer je een huis gaat inrichten, gaat je aandacht meestal uit naar de opstelling van de meubels in de belangrijkste ruimten, van de keuken tot de woonkamer, van de slaapkamers tot de badkamer. Het gebeurt echter vaak dat je het belang van hoeken onderschat, die meestal leeg worden gelaten. Natuurlijk is het niet noodzakelijk of zelfs aanbevolen om elke ruimte te vullen, maar sommige hoeken in het bijzonder verdienen het om op de juiste manier te worden verfraaid, ook om ze in evenwicht te brengen met de rest van de inrichting.

Er is weinig nodig om ze mooier en uitnodigender te maken: een mooie plant op de juiste plaats, een bureau dat de hoek omtovert tot een kleine studie-/werkhoek, een designlamp die opvalt. Eenvoudige en chique ideeën om ongebruikte hoeken in te richten en zo het juiste evenwicht te vinden tussen volle en lege ruimtes.

Advertisement

Creëer een kleine studie-/werkhoek

Als je thuis een ongebruikt hoekje hebt en een kleine studie-/werkruimte helemaal voor jezelf nodig hebt, maak er dan gebruik van om er een mooi hoekbureau neer te zetten. Er zijn heel veel modellen te koop, of je laat het op maat maken door een vakman. Voeg een comfortabele stoel, een klein tapijt en een mooie lamp toe.

Advertisement

Verfraai de lege hoek met een mooie plant

Een vleugje groen in huis is altijd welkom. Elke kamer wordt verrijkt door planten en dat geldt ook voor hoeken, die zich lenen voor het plaatsen van vele soorten planten. Kies je favoriet door ervoor te zorgen dat de grootte geschikt is voor de ruimte waarin je hem wilt plaatsen.

Plaats een mooie lamp in de lege hoek

Een mooie designlamp kan letterlijk de sfeer van een hele kamer veranderen. Kies een model dat past bij de belangrijkste inrichtingsstijl en plaats de lamp in de lege hoek. Desgewenst kun je het effect nog versterken door er een meubelstuk naast te plaatsen.

Plaats een hoekbank in de woonkamer

Hoekbanken kunnen verschillende afmetingen hebben, afhankelijk van de behoefte, en zijn ideaal om comfort en praktisch nut te combineren. Ze maken het mogelijk om de minder gebruikte hoeken van de woonkamer in te richten door meer zitplaatsen te creëren. Bovendien zijn veel modellen modulair en kunnen ze aan de behoeften worden aangepast.

In de slaapkamer, profiteer van het gemak van een hoekkast

Met een hoekkast in de slaapkamer kun je de ruimte optimaal benutten. Of hij nu groot of klein is, het is praktisch, functioneel en mooi om te zien. Ook in dit geval is het mogelijk om het op maat te laten maken of om kant-en-klare modellen te kopen, zolang ze maar de afmetingen en de stijl hebben die bij de slaapkamer passen.

Advertisement

Gebruik hoekplanken

Ze maken een optimale benutting van de ruimte mogelijk en zijn daarom ook ideaal in kleinere woningen, we hebben het over hoekplanken. Perfect in elke kamer, van de woonkamer tot de slaapkamer, van de badkamer tot de keuken. Ze decoreren en creëren tegelijk praktische opbergruimte. Zoals je ziet, is er maar weinig nodig om lege hoeken op de juiste manier te benutten.

Advertisement