Met manden en mandjes inrichten: vele ideeën om je huis stijlvol te organiseren

door Natasja

17 Juni 2022

Met manden en mandjes inrichten: vele ideeën om je huis stijlvol te organiseren
Advertisement

Een van de meest populaire oplossingen voor het optimaliseren van de ruimte in huis is het gebruik van manden en mandjes. Er zijn allerlei soorten, vormen, materialen en maten. Ze zijn mooi om te zien en bovenal milieuvriendelijk. Ze zijn meestal gemaakt van stro of riet, een natuurlijk materiaal dat wordt verkregen uit wilg of bamboe. En om die redenen lenen ze zich tot een geweldige oplossing voor wie een echt plasticvrij huis en planeet wil.

Je kunt er de badkamer, keuken, woonkamer, slaapkamers en zelfs het kantoor mee inrichten. Dit alles zonder afstand te moeten doen van een zekere esthetische verfijning en comfort. We hebben een aantal leuke ideeën voor je verzameld om je huis te organiseren met manden en veel stijl.

Advertisement

Het naast elkaar plaatsen van meerdere manden van verschillende afmetingen, misschien onder een bijpassend meubelstuk in de woonkamer, kan een uitstekend ruimtebesparend idee zijn.

Advertisement

En het gebruik van rieten opbergmanden zal je, als je een liefhebber bent van dit soort inrichting, helpen om je huis in een perfecte moderne landelijke stijl in te richten.

Waarom gebruik je geen mandjes om badkamerspullen netjes te houden?

Een perfecte oplossing, als je een kleine badkamer hebt of veel spullen om op te bergen, kan een rieten opbergrek zijn dat bestaat uit verschillende op elkaar gestapelde mandjes.

Je kunt ook kiezen voor decoratieve mandjes. Door een paar kleine, ondiepe manden op een vloerkleed te plaatsen, kan de woonkamer onmiddellijk een meer verzorgde uitstraling krijgen. En het zal een gezelliger effect hebben als je er kleine planten of vrijetijdsvoorwerpen zoals boeken of tijdschriften in plaatst.

Advertisement

Een mandje kan een geweldige opberghouder of pennenhouder worden voor een kantoor met een informele en creatieve inrichting of voor kinder- en tienerkamers.

Mandjes in de keuken, voor het opbergen van voedsel of iets anders in een voorraadkast: een tijdloze klassieker.

Advertisement

Evenzo kunnen wasmanden worden beschouwd als een klassieker. Boven elkaar geplaatst op een rek van dezelfde kleur, zijn ze een geweldige manier om in te richten en op te ruimen.

Dan zijn er absoluut ongewone en creatieve manieren om manden en mandjes te gebruiken. Een daarvan is om een mand aan de muur te hangen en die te gebruiken als nachtkastje of opbergrekje. Probeer het eens, het is echt een idee met groot effect.

Advertisement

Rieten paraplumanden zijn een uitstekende bondgenoot voor de eerder genoemde landelijke touch.

En een mooie rieten hutkoffer in de slaapkamer is niet alleen zeer elegant, maar kan ook de ideale oplossing zijn voor dat eeuwige gebrek aan kastruimte waarover je vaak klaagt. Heb je daar wel eens over nagedacht?

Advertisement

Een laatste, zeer origineel idee is om een hoge, diepe mand te gebruiken als meubelstuk om planten, lampen of andere voorwerpen op te zetten. Je kunt een houten (of ander materiaal) deksel met dezelfde diameter plaatsen. Deze laatste zal sterk en duurzaam genoeg zijn om er je favoriete designvoorwerpen op te plaatsen. En binnenin kan je alles opbergen wat je maar wilt.

Je hoeft alleen maar de manden te kiezen die je het mooist vindt en te beginnen met het reorganiseren van de ruimtes in je huis. Veel plezier met de makeover!

Advertisement