Lijkt de badkamer een slordige en rommelige boel? Zo kan je ervoor zorgen dat het er netter uitziet

door Skip

23 Augustus 2021

Lijkt de badkamer een slordige en rommelige boel? Zo kan je ervoor zorgen dat het er netter uitziet
Advertisement

In elke ruimte thuis is het onprettig om te merken dat het er niet opgeruimd is of dat men nalatig is geweest met wat er moet gebeuren. Dit valt echter misschien nog het meeste op in de badkamer. En dan te bedenken dat dit een van de ruimtes is die je het beste moet schoonmaken wil je zeker weten dat het hygiënisch echt in orde is, dan is het toch ontzettend irritant om de wanorde te zien en dat er spullen in de weg staan.

Vaak is er echter maar weinig nodig om ervoor te zorgen dat de ruimte een betere indruk maakt. Je kan dit doen door bijvoorbeeld in te grijpen wanneer kleine slordigheden, die een wereld van verschil maken, erin sluipen. We geven je hieronder een paar voorbeelden die meer of minder inkoppertjes zijn. 

Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • Verzorgingsporducten die overal en nergens staan: hoe meer producten we graag bij de hand willen hebben, des te meer we waarschijnlijk moeten nadenken over een vaste plek waar we die allemaal neer willen zetten, maar niet in de buurt van plekken die eigenlijk leeg moeten blijven. Rondom de wasbak wordt het een chaos, gebruik dan liever plankjes of mandjes. Deze moeten echter ook een geschikt formaat en hebben en ordelijk worden neergezet, anders krijg je een situatie zoals je die op de foto ziet.  
  • Vloeibare zeep in de verpakking laten zitten: Je schept een prettig ogende ordelijke indruk wanneer je de meest gebruikte producten overgiet in versierde flacons zonder etiketten; van die navulbare, die je dan onderling organiseert.
  • Ook voor blokken zeep is het beter om een houdertje te vinden dat het schuim en het water goed laat afdruipen zodat de zeep droog blijft. Gebruik niet een keukensponsje als geïmproviseerde oplossing. Wanneer de zeep dun wordt bewaar deze dan in een doosje en pak een nieuwe: met de restanten kan je dan nieuwe maken of op een andere manieren handig gebruiken.
Advertisement
Pinterest

Pinterest

  • De buitenkant van de deur volhangen met haken en badjassen handdoeken of kleding: als dit echt niet de enige plek is waar je deze spullen bewaart dan zouden aan die haken aan de muur op de deur alleen maar voor handdoeken moeten worden gebruikt die regelmatig worden omgewisseld. De overige extra badjassen en handdoeken laat je buiten de badkamer voor meer hygiëne. Wat kleding aangaat zouden we die elke keer moeten nemen wanneer we de ruimte verlaten.
  • Ook een teveel aan sponzen die aan haak hangen of aan de kraan in het bad of in de douch maken een slordige indruk. Dit is te voorkomen door ze speciaal ergens in te doen en dat dan op een plankje ergens in de buurt neerzet.
  • Indien je kiest planken en open kasten te gebruiken let er dan op dat ze in uitvoering op elkaar lijken en dat ze niet vol liggen met her en der verspreide voorwerpen. Plan en deel de ruimte in met mandjes en potten waar je verschillende voorwerpen in doet en zet de kasten goed geordend neer.    
Pinterest

Pinterest

  • In plaats van wc-rollen daar te laten waar iedereen ze kan zien stop je ze weg in een of ander meubel, of gebruik een kast of doe ze in een mand al wordt de kans zo wel groter dat ze vochtig worden alvorens gebruik.
  • Zorg er ook voor dat doeken en sponzen die je altijd gebruikt om mee schoon te maken uit het zicht blijven. Ook hier zal wel een plastic bewaardoos voor zijn of een hoekje uit het zicht waar je dat neer kan zetten. 
Pinterest

Pinterest

  • Shampoos, badzeep en soortgelijke zaken die op de rand staan of rondom de kraan is niet mooi. Vaak is echter ook het gekozen rekje (vaak hoekig) bepalend. Heb je liever een met metalen spijlen let dan op kalk- en roestvorming .
  • Mochten er zichtbare leidingen zijn met roest, of de laklaag kapot lijkt kijk dan of een nieuw likje verf mogelijk is om slijtage te verbloemen.

Dit zijn kleine handigheidjes die bepalend kunnen zijn! 

Advertisement