Is het tijd om je huis op te ruimen? Deze 10 accessoires kunnen je helpen!

door Natasja

14 April 2022

Is het tijd om je huis op te ruimen? Deze 10 accessoires kunnen je helpen!
Advertisement

Het huis netjes houden is een taak die een voortdurende inzet vergt: elke keer dat je in de kasten rommelt op zoek naar iets, en elke keer dat je voorwerpen op hun plaats moet terugzetten, moet je dat methodisch en nauwkeurig doen, om geen chaos te creëren en de volgende keer meer tijd te verliezen.

Helaas heb je niet altijd de tijd - of het geduld - om het op deze manier te doen, dus is het handig om een aantal accessoires te hebben om je te helpen de verschillende items gescheiden te houden, zodat je geen chaotische stapels overal hebt. Van de keuken tot de badkamer, tot de slaapkamer: er zijn voorwerpen die je het leven echt gemakkelijker kunnen maken, en hier zijn er enkele van.

Advertisement
Amazon

Amazon

In lades met ondergoed verandert het echt als je tussenschotten hebt: je kunt ze nog steeds vullen, maar telkens als je de lade opent, heb je alles in één oogopslag in beeld. Het is makkelijk om het lege vakje te vinden om te vullen met fris gewassen ondergoed!

Advertisement
Amazon

Amazon

Zowel in de keuken als in de badkamer is het een goed idee kastdeuren te voorzien van houders: er zijn geprefabriceerde balkons, maar ook tijdschriftenhouders kunnen worden aangepast. Zo zijn rollen papier, snijplanken of zelfs föhns en borstels altijd samen opgeborgen en gemakkelijk terug te vinden.

Amazon

Amazon

Het is handig om een extra voorraad kleerhangers bij de kledingkast of in de washoek te hebben. Ze moeten alleen niet zomaar op een stapel neergelegd worden, dus is het handig om een standaard te hebben om ze netjes op te stapelen.

Is het tijd om je huis op te ruimen? Deze 10 accessoires kunnen je helpen! - 4

De besteklade kan ook veel netter zijn dan men denkt: er zijn compacte bestekbakken, die met meerdere schuine vakjes in een verticale rij gerangschikt, zodat ze niet veel plaats innemen en de rest van de lade gevuld kan worden met ander keukengerei.

Amazon

Amazon

Als je veel petten hebt, kun je een accessoire met haken gebruiken dat aan een gewone kleerhanger wordt bevestigd, zodat je ze netjes kunt ophangen en altijd snel kunt vinden wat je nodig hebt.

Advertisement
Amazon

Amazon

De stopcontacten kunnen worden uitgerust met handige plankjes om je mobiele telefoon of andere apparaten op te plaatsen terwijl ze worden opgeladen of zijn aangesloten.

Amazon

Amazon

Er zijn ook kleerhangers die naar behoefte verticaal of horizontaal kunnen worden gebruikt om o.a. broeken, sjaals, overhemden compact op te ruimen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Zowel in de hal als in de garderobe is een kleine schoenenrek altijd handig.

Amazon

Amazon

Voor de koelkast of de voorraadkast zouden zelfklevende etiketten die kunnen worden uitgewist en herschreven, handig kunnen zijn!

Advertisement
Amazon

Amazon

Zoek altijd de meest geschikte en functionele verdelers voor het soort planken dat je in de kast hebt: ze maken echt het verschil!

Zijn er accessoires zoals deze waar je echt niet zonder kan?

Advertisement