Een paar sokken om schoenen te ontgeuren: ontdek deze gemakkelijke en goedkope methode

door Natasja

09 Juni 2022

Een paar sokken om schoenen te ontgeuren: ontdek deze gemakkelijke en goedkope methode
Advertisement

Niemand ter wereld kan voorkomen dat schoenen na min of meer intensief wandelen of trainen een onaangename geur afgeven, en wanneer het warm is, is het nog moeilijker te voorkomen dat de verschillende schoenen die gewoonlijk worden gedragen - vooral gesloten schoenen - een doordringende vieze geur afgeven. Soms kun je ze veilig buiten laten staan op een balkon of in ieder geval in een ruimte waar ze wat lucht krijgen en niemand tot last zijn, maar in bepaalde gevallen is het onmogelijk te voorkomen dat je te maken krijgt met onaangename geuren, tenzij je een aantal maatregelen treft.

Onder de verschillende trucs die kunnen worden gebruikt om schoengeur te absorberen, is er één die echt binnen ieders bereik ligt, aangezien er geen zakjes gedroogde kruiden, etherische oliën of andere producten nodig zijn die je misschien niet in huis hebt: alles wat je nodig hebt, zijn sokken en eenvoudige keukeningrediënten.

Advertisement
Creativo

Creativo

Elk paar sokken is goed, maar misschien geeft het nog meer voldoening om oude of ongebruikte sokken te gebruiken die eigenlijk moeten worden weggegooid.

Behalve sokken heb je ook baking soda en een stuk gewone zeep nodig, zoals je gebruikt om je handen te wassen. Als alternatief kun je Marseillezeep gebruiken (een stuk zeep, niet vloeibaar).

De procedure is echt heel eenvoudig:

    1. Vul elke sok met baking soda tot driekwart van de binnenkant, zodat de rand vrij is om te worden geknoopt en gesloten als een zakje. Als je korte sokken gebruikt, gebruik dan een wasknijper of iets dergelijks om ze goed dicht te maken.
    2. Neem een paar vlokken zeep of Marseillezeep (een lepel per sok is voldoende) en steek ze in elk "zakje".
    3. Sluit de sok goed af en stop hem in de schoenen.

Als alternatief voor baking soda, kun je ook gebruiken:

  • Maïszetmeel
  • Aardappelzetmeel
  • Fijn zout
  • Talkpoeder (en in dit geval heb je niet eens zeep nodig om te ontgeuren)

Heb je dit eenvoudige middel al geprobeerd?

P.S.: Natuurlijk, als je toevallig etherische oliën in huis hebt met een aangename geur, zijn die de beste oplossing om zeepvlokken te vervangen, en misschien zou je zelfs verschillende geuren met elkaar kunnen combineren.

Advertisement