Is er een kamer of badkamer in huis die je nooit gebruikt? Ontdek hoe ze altijd schoon te houden

door Natasja

06 Juni 2022

Is er een kamer of badkamer in huis die je nooit gebruikt? Ontdek hoe ze altijd schoon te houden
Advertisement

Het kan gebeuren dat je in huis een logeerkamer hebt die je nooit gebruikt, of misschien een kamer waar een van de bewoners van het huis tot voor kort woonde en nu slechts af en toe gebruikt. En hetzelfde geldt voor badkamers. Deze ruimten hoeven niet te worden opgenomen in frequente schoonmaakroutines: het is niet nodig om elke dag of elke week naar binnen te gaan en elk oppervlak af te stoffen en schoon te maken, maar toch is het nodig om ze regelmatig te onderhouden, zodat wanneer ze opnieuw moeten worden gebruikt, het niet drie keer zoveel inspanning vergt en ze in feite altijd klaar voor gebruik zijn.

Dus wat moet er gedaan worden om ze schoon te maken? Lees verder om erachter te komen.

via @tidycademypro/TikTok

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Zoals we kunnen zien in een TikTok van @tidycademypro, zijn er eigenlijk maar een paar wekzaamheden te doen in de kamers of badkamers die altijd gesloten blijven.

In de kamers:

  • Begin met het afstoffen van alle oppervlakken, zodat al het andere eventuele stof naar de beneden valt.
  • Stofzuig vervolgens de vloer om al het vuil te verwijderen dat zich op de vloer heeft verzameld.

In dergelijke gevallen, zo voegen wij eraan toe, is het altijd goed om van de gelegenheid gebruik te maken om de ramen te openen en de kamer te ventileren. Bovendien moet je op het bed dat niet wordt gebruikt toch aan bescherming denken, d.w.z. een sprei, die van tijd tot tijd moet worden opgeklopt en vervolgens volledig moet worden verwijderd zodra de kamer weer in gebruik wordt genomen.

In badkamers:

Het is moeilijker dat een badkamer volledig ongebruikt blijft. Misschien wordt het gebruikt voor gasten die voor een paar uur op bezoek komen of misschien is het een plaats voor alle huishoudelijke hulpmiddelen. 

  • Als iemand, al is het maar één keer, de badkamer heeft gebruikt, zullen er waarschijnlijk waterspatten op het glas en de wastafel zijn gekomen, en die moeten zoals gewoonlijk worden schoongemaakt.
  • In ieder geval, is het een goed idee om snel af te stoffen
  • spoel het water van het toilet door om te voorkomen dat het zich stagneert;
  • Je kan de douche of het bad het beste snel afspoelen met gewoon water en de druppels verwijderen met een trekker.

Hier kun je de video zien: https://www.tiktok.com/@tidycademypro/video/7091092313241439531

Het varieert van huis tot huis hoe vaak je deze wekzaamheden moet uitvoeren, maar meestal  is het ten minste een- of tweemaal per maand nodig om gesloten ruimten onder handen te nemen. Hoe verzorg jij die ongebruikte ruimten?

Advertisement