Bereid de babykamer voor: op TikTok kunnen leuke ideeën gevonden worden voor het inrichten ervan

door Natasja

10 Juni 2022

Bereid de babykamer voor: op TikTok kunnen leuke ideeën gevonden worden voor het inrichten ervan
Advertisement

De geboorte van een baby is een vreugdevolle gebeurtenis in de familie, en er is iets magisch aan de afwachting van de blijde gebeurtenis, wanneer men begint met spulletjes te kopen en ook het huis voor te bereiden op de komst van de baby. Een van de duizenden voorbereidingen is die van het inrichten van de babykamer, d.w.z. de kamer die de baby in huis zal verwelkomen en na verloop van tijd waarschijnlijk de kinderkamer zal worden.

Dus niet alleen een wieg om in te slapen, maar ook het meubilair dat alles zal bevatten wat nodig is om voor de baby te zorgen: kleertjes, speelgoed, accessoires, luiers, badproducten en nog veel meer. Het TikTok account van @tidycademypro laat een reeks handige tips voor het creëren van een mooie, gezellige en super georganiseerde ruimte zien.

via @tidycademypro/TikTok

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Je begint met het schoonmaken: alle voorwerpen, kleding en accessoires die moeten worden opgeborgen, zijn gewassen en goed schoongemaakt, en dan gaan je beslissen hoe je ze gaat opruimen.

  • Kleding: of je nu een compacte kledingkast hebt of een garderoberuimte, ook de uitzet van een kind verdient dezelfde aandacht als je voor je eigen kleding zou willen hebben. Verdeel per categorie, grootte, materiaal en hang en vouw alles op met behulp van alle nuttige hulpmiddelen, zoals verschillende soorten kleerhangers, lade- of schapverdelers en eventueel ook dozen en manden. Denk er in elk geval aan geen hulpmiddelen van te veel verschillende kleuren en materialen te gebruiken: geef de voorkeur aan natuurlijke vezels en kies een kleurenpalet waarbinnen je bij elke keuze moet blijven. Hoe neutraler de kleuren, hoe gemakkelijker je manden en accessoires zult vinden om orde te scheppen.
  • Speelgoed: zolang de baby klein is, zal er niet zoveel speelgoed zijn, maar geleidelijk aan zal het speelgoed buiten alle proporties groeien. Een mand voor zacht speelgoed en wat ruimte in de lades voor andere dingen is een goed begin.
  • In de video is het schattige idee te zien om een sjaalkleerhanger te nemen (het soort gemaakt van vele cirkels) en ze te gebruiken voor alle baby's strikken!
  • Kies in open kasten twee verschillende soorten manden om elk vak te vullen.
  • Een lade alleen voor de dekens, een vak voor het linnengoed van het kinderbedje, een ruimte voor alle rompertjes en reserveonderdelen: als je alles oprolt, kun je het eenvoudiger naast de verdeelschotten voor gebruik in het kasten stoppen, en ook gemakkelijker in één oogopslag terugvinden.

Zie hier https://www.tiktok.com/@astrosamantha/video/7101668284487027974?is_from_webapp=v1&item_id=7101668284487027974 hoe mooi de kinderkamer uiteindelijk geworden is!

Advertisement