Nuttige trucs om geld te besparen: ontdek tips die je kunnen helpen je uitgaven onder controle te houden

door Natasja

31 Mei 2022

Nuttige trucs om geld te besparen: ontdek tips die je kunnen helpen je uitgaven onder controle te houden
Advertisement

Het maandelijkse budget in de gaten houden is iets wat we allemaal doen, en voor ieder van ons kan het meer of minder opofferingen meebrengen. Zuinig zijn is in feite een doel dat wordt bereikt door een reeks gewoontes aan te nemen, onnodige verspilling te leren vermijden en te investeren in aankopen die langer meegaan, zonder te vaak geld uit te geven.

Op vele gebieden van het leven kan je in feite over allerlei voorzorgsmaatregelen toepassen, maar soms zouden sommige trucs gewoon niet in je opkomen tenzij iemand het tegen je zegt. Dus kwam het bij een Reddit-gebruiker (https://www.reddit.com/r/Frugal/comments/tx7w9k/the_most_frugal_hack_youve_discovered_that_made/) op om te vragen welke geldbesparende trucs mensen hadden ontdekt die echt effectief waren gebleken: de ervaringen die andere gebruikers vertellen, kunnen voor iedereen nuttig zijn.

Advertisement

Sponzen waarmee je de vaat doet en diverse oppervlakken in huis schoonmaakt door het midden knippen: zoals Lopsidedlopside zegt in een gesprek op Reddit, "er is niets dat een hele spons kan doen dat een helft niet kan doen". Dit verdubbelt effectief de levensduur van deze producten. En door ze vaak te ontsmetten, gaan ook de helften nog langer mee.

Advertisement

Je kunt ook de hele spons gebruiken voor de afwas en als hij een beetje uitelkaar begint te vallen hem doorsnijden om er twee verschillende van te maken waarmee je andere huishoudelijke klusjes kunt doen.

Oude kleren zwart verven: als de kleren nog in goede staat zijn maar een beetje verkleurd zijn, kun je ze mooi verzadigd zwart verven, zodat ze er weer als nieuw uitzien en veel tekenen van slijtage worden gecamoufleerd.

pexels.com

pexels.com

Besparen op het ontbijt zonder in te leveren op smaak en gezondheidsvoordelen? Waarom zou je geen havermoutporridge in je dieet opnemen? Haver is goedkoop en super voedzaam, en komt ook van pas voor schoonheidsmiddeltjes voor lichaam en haar. De porridge kan zoet of hartig zijn, warm of koud .... Kortom, geschikt voor alle seizoenen!

Pexels

Pexels

Het budget verdelen: het is een tip die we allemaal kennen, maar in het tijdperk van digitale betalingen is het niet meer zo gemakkelijk als het vroeger was. De gebruiker "ss111" zegt echter dat het opnemen van contant geld voor gebruik tijdens de week en de maand zeer nuttig is geweest. In het bijzonder gebruikt deze persoon briefenveloppen, één voor elke terugkerende uitgave. Zo nu en dan beslist hij/zij waarvoor hij/zij het opzij gezette geld zal gebruiken: "Wil ik het uitgespaarde geld besteden aan één take way etentje of om voedsel in te slaan waar ik veertien dagen mee vooruit kan?"

Advertisement
Pexels

Pexels

Draag kleding die past bij het seizoen: tegenwoordig doen de gemakken van het leven ons vergeten dat de winter koud moet zijn (ook in huis) en de zomer warm. Dus om luchtige kleren te kunnen dragen, laten we de verwarming veel langer branden dan nodig is, en in de zomer geven we geld uit aan een huis dat vaak te koel is. Het gebruik van temperatuurregelingssystemen verminderen is goed voor de portemonnee en voor het milieu.

Pexels

Pexels

Hoe zit het met dwangmatig online winkelen? Het kan iedereen overkomen, vooral voor spullen die weinig kosten voor je budget. Maar het advies van artlessdodger10 kan helpen: "Leg het artikel in het virtuele winkelwagentje. Laat het daar. Denk er een paar dagen over na. Meestal gaat het verlangen voorbij en dan besef ik dat ik het niet echt nodig had en dat het iets anders was - verveling, verraderlijke marketing, enz'.

Advertisement
Pexels

Pexels

Om waterverspilling onder de douche te voorkomen, gaat ReadingReddit9898 als volgt te werk: "We houden twee 5-literflessen in de buurt van de douche, en laten ze vollopen als we het douchewater aanzetten, terwijl we wachten tot het warm genoeg is. Dan gebruiken we dat water om de vloer te wassen of de planten water te geven. Het heeft onze rekeningen verlaagd en helpt water te besparen".

Pexels

Pexels

Minder wasdroger: aan de lucht drogen 'belast' kleding minder, en stoffen gaan langer mee.

Wat zijn jouw meest vertrouwde trucs om onnodige uitgaven te vermijden?

Advertisement