Wil je weten of je kussens aan vervanging toe zijn? Deze vrouw onthult een handige truc op TikTok

door Natasja

20 Juni 2022

Wil je weten of je kussens aan vervanging toe zijn? Deze vrouw onthult een handige truc op TikTok
Advertisement

We slapen elke nacht op de kussens, en dat maakt ze tot een ware vergaarbak van vuil en bacteriën. Zweet, huidvet, speeksel, en vervolgens stof en misschien resten van huidproducten of ook make-up komen op het kussen terecht. Zelfs als je ze zo goed mogelijk verzorgt, met alle schoonmaakroutines die de hygiëne van de kussens garanderen zolang je ze gebruikt, komt er een moment dat je ze echt moet vervangen door nieuwe.

Afhankelijk van het soort gebruik en diverse andere factoren, zijn er mensen die aanbevelen ze om de 2 jaar (of zelfs minder) te vervangen of zelfs 3 of 5 jaar te wachten. Hoe weet je nu wanneer het tijd is om nieuwe te kopen? Een TikTok-gebruiker gaf haar antwoord in een korte video, waarin ze een zeer eenvoudige test voorstelde om thuis te proberen.

Advertisement
Video tutorial via @mama_mila_/TikTok

Video tutorial via @mama_mila_/TikTok

In de video van @mama_mila_ stelt de vrouw een heel eenvoudige en vooral heel snelle truc voor:

    1. Pak het kussen en leg het goed uitgestrekt op het bed
    2. Vouw hem dubbel
    3. Druk op het kussen en houd hem 30 seconden opgevouwen in die positie

Wat moet er gebeuren?

  • Als het kussen, wanneer je geen druk meer uitoefent met je handen, terugveert in zijn originele vorm, is het nog in goede staat.
  • Als hij daarentegen langzaam teruggaat naar de oorspronkelijke vorm, betekent dit meestal dat het tijd is om hem te vervangen.

In de video wordt niet gespecificeerd met welk type kussen deze methode werkt, maar in de berichtjes eronder verduidelijkt @mama_mila_: "Deze test werkt op synthetische kussens, terwijl veren kussens veel langer meegaan en hun stevigheid veel later verliezen (ongeveer 5-10 jaar)".

De hoofdkussens moeten echter met grote regelmaat worden gewassen: gemiddeld verdient het de voorkeur dit om de vier maanden te doen, maar als je lijdt aan een aandoening van de luchtwegen of aan bepaalde allergieën, zelfs om de twee maanden. Als je je kussen van tijd tot tijd wilt ontgeuren, kun je er baking soda op strooien en het ongeveer een uur laten liggen voordat je het stofzuigt of afborstelt. Een verstuiving van water, baking soda en een paar druppels etherische olie (lavendel, eucalyptus, tea tree) helpt ook bij het ontgeuren en hult ze in een geur die de slaap bevordert.

Als ze goed worden verzorgd, gaan ze langer mee, maar bovenal garanderen ze je een betere nachtrust!

Advertisement