Schommelbanken en -bedden: tien geweldige ideeën voor je tuin

door Natasja

18 Mei 2022

Schommelbanken en -bedden: tien geweldige ideeën voor je tuin
Advertisement

Elk kind beleeft veel plezier aan schommels: het is fijn om zich bijna gewichtloos te voelen en in de lucht te schommelen. Langzamerhand kan het zijn dat je de te abrupte bewegingen "in de lucht" niet mee zo leuk vindt, maar het plezier om zachtjes te schommelen blijft altijd bestaan. Daarom behoren schommels altijd tot de meest populaire buitenmeubels.

Maar in plaats van de klassieke exemplaren van ijzer, hout of hars, waarom richt je je groene ruimte niet in met hangbedden of -banken? Het zijn meer comfortabele schommels, perfect om urenlang buiten te relaxen, misschien in de schaduw van bomen of veranda's, tijdens de warme seizoenen. Hieronder staan een paar ideeën ter inspiratie.

Advertisement

Het meest populaire DIY project in deze gevallen zijn pallets, die gewoonlijk met touwen of kettingen aan de takken van een stevige boom worden gehangen en vervolgens comfortabel worden gemaakt met verschillende kussens.

Advertisement

Als er geen bomen zijn die groot genoeg zijn, maar er is misschien wel een veranda met een gemetseld of anderszins stevig dak, dan kan daar ook een kleine (of grote!) pallet worden opgehangen, die dan ook beschut is tegen de weersomstandigheden.

Er zijn verschillende ontwerpen voor het maken van deze hangende banken: soms wordt hout gebruikt zoals voor elk timmerwerk, andere keren worden oude meubels omgebouwd tot banken of zelfs wiegen.

Onder de bomen nodigen deze bedden werkelijk uit om de hele zomer te luieren!

Het ontbreken van bomen of geschikte elementen betekent niet dat je je niet kunt ontspannen op deze meubelstukken: creëer gewoon steunen, net als bij kinderschommels.

Advertisement

Ondersteunende constructies zijn er in vele verschillende vormen en stijlen, zoals luifels met een vintage look, die de schommelbanken dus wat beter beschermen.

Voor grotere bedden kan men ook denken aan een soort prieel, zelfs helemaal van hout met een rustiek tintje.

Advertisement

Het idee om dit meubelstuk op een houten platform met een pergola midden tussen de bomen te plaatsen is ook erg leuk.

Of misschien kun je een eenvoudige overkapping maken met gordijnen, en de touwen die het bed of de bank vasthouden, ophangen aan haken die aan de steunpalen bevestigd zijn.

Advertisement


En wie pakkende ontwerpoplossingen wil, kan online werkelijk zeer stijlvolle meubels vinden!

Zou je schommelbanken en -bedden in je tuin willen hebben?

Advertisement