Als DIY het leven makkelijker maakt: ontdek enkele trucs die van pas kunnen komen

door Natasja

17 Mei 2022

Als DIY het leven makkelijker maakt: ontdek enkele trucs die van pas kunnen komen
Advertisement

De juiste truc kennen om een klein probleem op te lossen lijkt misschien een kleinigheid, maar als je te maken krijgt met iets dat niet werkt, ontbreekt of moet worden gerepareerd en je de snelste, goedkoopste en meest efficiënte manier weet om dat te doen, zal je dag waarschijnlijk geen onaangename wending nemen.

Kleine reparaties of een paar trucs om geen extra geld uit te geven aan aankopen die onvermijdelijk leken of die al een tijdje waren uitgesteld: hieronder vind je een paar nuttige trucs die je misschien nog niet kende.

Advertisement

Als je overal in huis planten hebt, maar geen gieters wilt kopen om in elke kamer klaar te zetten, kun je jezelf helpen door een grote, stevige plastic fles te transformeren: je hoeft alleen maar veel gaten in de dop te boren. Wasmiddelflessen en oom sommige plastic melk- of sapflessen zijn nuttig, maar vergeet niet ze altijd grondig te wassen alvorens ze in gieters te veranderen.

Advertisement

Heeft iemand de muren volgekalkt met waskrijt? Een beetje baking soda op een vochtige spons en je ziet niets meer.

Om borden, deksels van pannen of ook voedseldozen op te ruimen, kun je geperforeerde panelen nemen, hier en daar ronde houten stokjes erin steken en ze op de bodem van lades of in keukenkastjes plaatsen. 

Kurken worden gebruiksklare kaarsen als je ze 48 uur of zelfs een week in alcohol laat weken. 

Als je de indeling met bloeiende planten in de tuin vaak wilt veranderen, of als je planten in de bloembedden wilt gebruiken die in de winter in de tuin moeten worden gezet, maak dan gaten, zet er een grotere pot in dan die waarin de plant staat, en bewaar de pot leeg en klaar voor elke soort die je maar wilt.

Advertisement

Gebruik magneetstrips of zelfs eenvoudige magneten in de deuren van badkamerkastjes voor kleine metalen accessoires zoals scharen, pincetten of haarspelden.

Als je ongelukjes met de was wilt voorkomen wanneer een deel van de gewassen kleding niet in de droger hoeft, kun je het oppervlak van het apparaat gebruiken als whiteboard, met de juiste stiften, en berichtjes achterlaten voor iedereen die je helpt met huishoudelijke klusjes in en om het huis.

Advertisement

Door het pc-scherm omhoog te houden en het toetsenbord schuin te houden, wordt het werken achter de computer veel comfortabeler. Je kunt deze steunen ook maken met DIY projecten en creatief recyclen.

Om elk tapijt in huis zachter en comfortabeler te maken, leg er een stuk (kleiner dan het tapijt) tapijtvulling onder.

Advertisement

Als de garderobestang wiebelt en niet goed aan de uiteinden steunt, kun je plastic doppen van waterflessen bevestigen als gleuven waarin je de uiteinden van de stang kunt steken.

Een cornflakesdoos wordt een handig automandje.

Advertisement

Als je een houder nodig hebt waar je de rol vuilniszakken in de keuken kunt opbergen, of ook voor diverse rollen keukenpapier of file, kun je de buizen gebruiken - zelfs onder de gootsteen.

Wat zijn jouw favoriete DIY trucjes?

Advertisement