Leer met TikTok een eenvoudige, snelle en superhandige methode om handdoeken op te vouwen

door Natasja

18 Mei 2022

Leer met TikTok een eenvoudige, snelle en superhandige methode om handdoeken op te vouwen
Advertisement

Elke truc die helpt ruimte te besparen en orde te scheppen is altijd welkom, vooral als het maar een paar handelingen vergt om het toe te passen. In de badkamer of in de kasten in huis bijvoorbeeld, is het erg handig om handdoeken te kunnen opbergen zonder dat ze een omvangrijke massa worden die in een oogwenk alle beschikbare ruimte in het meubel inneemt.

Ze oprollen is een oplossing, maar soms verliest de rol die zo ontstaat zijn vorm, vooral als je er een andere uittrekt die er naast is gedrukt. Er is echter een handig en gemakkelijk trucje, ook geïllustreerd in een TikTok-video op het account van @thefoldinglady, dat de moeite waard is om te leren, als je het nog niet kent!

via @thefoldinglady/TikTok

Advertisement
Video tutorial via@thefoldinglady/TikTok

Video tutorial via@thefoldinglady/TikTok

De methode is echt heel eenvoudig, en bestaat uit een paar stappen die in een mum van tijd een automatische gewoonte zullen worden:

    1. Vouw de handdoek uit op een vlakke ondergrond, zodat hij verticaal en opzichte van je zelf ligt.
    2. Breng beide zijden naar het midden, met de flappen net een beetje overelkaar: het zal in drie delen worden gevouwen, die niet gelijk hoeven te zijn.
    3. Vouw de onderrand naar beneden, ongeveer tien centimeter (dat hoef je niet precies te meten).
    4. Draai het geheel om, zodat de gevouwen kant naar boven en naar jou toe ligt.
    5. Begin de onderkant naar de andere kant op te rollen.
    6. Als je aan het eind bent gekomen, zorg er dan voor dat je de "zak" die bij stap 3 door het vouwen is ontstaan, pakt en omdraait zodat de hele rol erin zit, een beetje zoals je dat doet met regenjassen zoals een K-way!

Je hebt dan een klein pakketje, super compact en makkelijk op te bergen. Het klinkt ingewikkeld, maar het is makkelijker als je deze video https://www.tiktok.com/@thefoldinglady/video/7066490427070762246 bekijkt om te zien hoe het moet.

Het zou ook heel handig kunnen zijn om een koffer in te pakken, maar bedenk eens hoe nuttig het nog zal zijn om de vakken van een kast te vullen, vergeleken met de lagen handdoeken die op elkaar gestapeld liggen. Zelfs als je gewend bent om handdoeken in manden te bewaren, zodat ze klaar zijn om de reeds gebruikte te vervangen, passen er op deze manier meer in een mand.

Het kan ook nuttig zijn voor theedoeken, strandlakens, plaids en alle andere stoffen met een gelijksoortige regelmatige vorm.

Kende je deze methode om handdoeken op te vouwen al?

Advertisement