Blijven er sokken verdwijnen in de wasmachine? Probeer het te vermijden met een paar nuttige tips

door Natasja

20 Mei 2022

Blijven er sokken verdwijnen in de wasmachine? Probeer het te vermijden met een paar nuttige tips
Advertisement

Iedereen heeft wel eens de was uit de wasmachine of de droger gehaald en zich afgevraagd waar het sokmaatje dat je had moeten ophangen of wegleggen, gebleven was. Het mysterie van niet bij elkaar passende sokken is er inderdaad een waar iedereen van tijd tot tijd mee te maken heeft.

Of het nu te wijten is aan onvoorzichtigheid dan wel aan het buitengewone vermogen van wasmachines om hele kledingstukken op te eten of te laten verdwijnen, doet er niet toe: het is een feit dat het verdwijnen van een sok zeer vaak gebeurt. En als het je vaker overkomt dan je lief is, dan kun je proberen jezelf te helpen met een paar handige trucjes.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Ze samen in paren in de wasmand bewaren

De eerste stap is om ze niet apart in de wasmand te gooien. Misschien zie je er een op de grond liggen en denk je er later aan de andere te zoeken, maar dat gaat vergeet je dan. Het is dus altijd beter om misschien een tas of mand te hebben voor de sokken die al in huis rondslingeren zonder metgezel, want de kans is groot dat die opduikt zodra je het bed opmaakt, een paar schoenen aantrekt of een voorwerp verplaatst.

Naast de wasmand moeten je een mand of pot vol papierklemmen of veiligheidsspelden bewaren, zodat je, wanneer je de paar sokken eindelijk in de mand stopt, je ze met een van deze hulpmiddelen (of iets dergelijks) aan elkaar kunt bevestigen en voorkomen dat ze uit elkaar vallen en in verschillende ladingen van de wasmachine terechtkomen. 

Tijdens het wassen

Bij het wassen is het het beste te voorkomen dat ze verdwijnen door ze in een netzakje te bewaren, zoals die gebruikt worden voor delicate kleding. Op die manier zullen de sokken niet ronddwalen in de trommel, het risico lopen te verdwijnen of zich te verbergen in een ander kledingstuk dat samen wordt gewassen.

Na het wassen

Als je ze ophangt, kun je nog altijd clips of veiligheidsspelden gebruiken, en ook wasknijpers, om ze bij elkaar te houden. In de droogtrommel kan de netzak van pas komen als er niet meer dan één of twee paar in zit.

Als het tijd is om ze op te bergen, kun je ze samen oprollen, of ladeverdelers of ook hier klemmen of veiligheidsspelden gebruiken om te voorkomen dat ze bij het doorzoeken weer gescheiden worden.

Kortom, als je in al deze fasen goed oplet, wordt het moeilijk om je sokken uit het oog te verliezen!

Advertisement