Harde handdoeken na het wassen? Je kunt een borstel gebruiken of andere trucs toepassen

door Natasja

12 Mei 2022

Harde handdoeken na het wassen? Je kunt een borstel gebruiken of andere trucs toepassen
Advertisement

Het is heerlijk om je in een zachte handdoek of badjas te wikkelen zodra je uit de douche komt, of om je gezicht en handen af te drogen aan een zachte stof iedere keer dat het nodig is. Maar als je deze accessoires aanraakt, merk je soms dat ze iets te stijf zijn, en in contact met de huid zijn ze hard en oncomfortabel.

Het komt namelijk wel eens voor dat zelfs na een normaal wasprogramma, ondanks het gebruik van geschikte wasmiddelen en wasverzachters, de handdoeken veel minder zacht zijn dan je zou willen. Er kunnen een aantal methoden worden gebruikt om dit te voorkomen, en er is zelfs een populaire remedie online waarbij het gebruik van een borstel nodig is!

Advertisement
Creativo

Creativo

  • De borstelmethode: het is een beetje ongewoon, en vooral niet erg praktisch in termen van tijd. Maar het kan van pas komen na de zoveelste mislukte wasbeurt, wanneer er geen tijd meer is om de wasmachine nog een keer te draaien voordat je gasten ontvangt. Je hebt een haarborstel nodig met niet te harde borstelharen, en vooral met een afgeronde punt om niet in de handdoek te blijven haken. Ronde haarborstels of zelfs borstels met natuurlijke haren zijn ook prima. Leg de handdoek plat op het bed, goed uitgestrekt (of ook op een tafel of de strijkplank) en ga er met de borstel overheen met regelmatige, lange bewegingen, steeds in dezelfde richting aan één kant van de handdoek. Draai hem om op de andere kant en doe hetzelfde.
  • Gedestilleerde witte azijn: dit is de preventieve methode, die je gebruikt bij het wassen. Voeg 230 ml azijn toe aan de trommel en start de was zoals gewoonlijk. Als je wilt dat het op al schone handdoeken werkt, kun je ook proberen ze alleen met azijn te wassen, eventueel nog een keer af te spoelen om te voorkomen dat je de azijn ruikt (die na een paar uur aan de lucht gedroogd weer verdwijnt).
  • Baking soda: je kunt 150 gram baking soda in het bakje doen samen met het wasmiddel voordat je de wasmachine start.
  • Aan de lucht laten drogen: leg de handdoeken niet in direct zonlicht, maar kies wel lichte plekken uit waar een beetje wind staat. Het lijkt ideaal te zijn nadat je de was met azijn hebt wassen.
  • Sommige mensen gebruiken ook dezelfde methode voor handdoeken als die voor dekbedden wordt gebruikt: voeg tennisballen of het soort ballen dat je in de droogtrommel gebruikt, tijdens het wassen rechtstreeks in de trommel toe.

Bedenk in ieder geval dat het verhogen van de doses wasverzachter averechts werkt, omdat zich tussen de vezels van de stof meer zeep ophoopt, die niet goed wordt uitgespoeld en daardoor het de was "stijf" maakt in plaats van het zachter te maken.

Advertisement