Heb je de dekseltruc al geprobeerd om tapijten en banken sneller schoon te krijgen?

door Natasja

07 Mei 2022

Heb je de dekseltruc al geprobeerd om tapijten en banken sneller schoon te krijgen?
Advertisement

Het schoonmaken van tapijten, vloerbedekking, banken en stoffering in het algemeen is een van de vervelendste taken. Als je geluk hebt en de bekleding van fauteuils en banken eraf kunt halen, wordt de taak gemakkelijker uitvoerbaar, maar in gevallen waarin dit niet mogelijk is, evenals voor het schoonmaken van tapijten of vloerbedekking, zijn er een reeks beperkingen die dit klusje moeilijker, vermoeiender en tijdrovender maken.

Het is dus altijd fijn om een paar trucs te kennen die doeltreffend zijn en je tijd en moeite kunnen besparen, en voor deze oppervlakken is er een truc die erg populair, ook online, is geworden en die erin bestaat een deksel van een of andere pan te gebruiken.

Advertisement
Video tutorial via Home Motivationn/TikTok

Video tutorial via Home Motivationn/TikTok

Er zijn ook verschillende accounts op TikTok die laten zien hoe deze truc werkt, zoals die van gebruiker @home_motivationn.

Alles wat je nodig hebt is het volgende:

  • Een deksel van een pan, zo plat mogelijk en met een handgreep dat gemakkelijk vast te pakken is.
  • Een microvezeldoek die groot genoeg is om de diameter van het deksel ruimschoots te bedekken.
  • Zeep en water die geschikt zijn voor het soort stof of materiaal dat je wilt schoonmaken. Een alternatieve versie, te zien in de video van @home_motivationn:https://www.tiktok.com/@home_motivationn/video/7074935771819527430, waar een vaatwastablet opgelost in water gebruikt wordt.

De procedure is heel eenvoudig:

 1. Maak het zeep en water mengsel klaar. Het water moet bij voorkeur lauw of warm zijn. Je kunt Marseillezeep gebruiken of een ander DIY middel dat geschikt is voor het soort materiaal dat je moet schoonmaken. Vergeet niet dat het percentage zeep in het water laag moet zijn, anders krijg je een product dat bijna onmogelijk volledig uit te spoelen is. Je kunt ook een beetje baking soda toevoegen.
Als je vaatwastabletten gebruikt, is het mogelijk dat je, afhankelijk van de grootte van het schoon te maken oppervlak en dus van de hoeveelheid water die je gebruikt, slechts de helft of een derde van een tablet nodig hebt. Denk eraan dat de tabletten pas echt smelten bij zeer hoge temperaturen, dus bereid de oplossing eerst met kokend water, laat de tablet oplossen en wanneer het wat afgekoeld is, kun je het gebruiken zonder gevaar voor verbranding.
2. Week de doek in de oplossing van zeep en water en wring hem daarna goed uit, zodat hij niet doorweekt raakt: hij mag op geen enkele manier druipen. Sommige mensen laten het doekje lang weken voordat ze het uitwringen.
3. Strek de doek uit om het hele deksel te bedekken en leg een knoop rond de overblijvende flappen, of houd ze in je hand terwijl je de handgreep van het deksel vasthoudt - de doek moet stevig op het deksel blijven zitten.
4. Gebruik het deksel om de doek over het gehele oppervlak te wrijven. Je zult een groter gedeelte van het oppervlak bedekken en gemakkelijker en gelijkmatiger druk kunnen uitoefenen.

Heb je deze methode wel eens geprobeerd?

Advertisement