Is de deurmat vies door honden- of kattenurine? Verwijder onaangename geuren met een eenvoudige truc

door Natasja

05 Mei 2022

Is de deurmat vies door honden- of kattenurine? Verwijder onaangename geuren met een eenvoudige truc
Advertisement

Het kan gebeuren dat je hond of kat besluit dat de beste plaats om te plassen de deurmat bij de ingang van het huis is, of een van de matten die je buiten gebruikt. Het is geen ongewoon verschijnsel, en soms als het niet de schuld is van een van jouw huisdieren, kan het de schuld zijn van een ander zwerfdier dat besluit een aandenken achter te laten op die plek.

Het is duidelijk dat, meer nog dan de voor de hand liggende vlek vuil, het de geur van urine is die je gewoon niet lang kunt verdragen, dus wat kun je doen om de deurmat op de juiste manier schoon te maken en hem weer als nieuw te maken? Er is een eenvoudige methode die ook wordt geïllustreerd in een video van TikTok account @vanesamaro91. Lees verder om meer te weten te komen.

via @vanesamaro91/TikTok

Advertisement
Video tutorial via @vanesamaro91/TikTok

Video tutorial via @vanesamaro91/TikTok

In de TikTok video (https://www.tiktok.com/@vanesamaro91/video/7050280398248774958) zien we dat het meisje een paar producten gebruikt: een vlekkenverwijderaar van het soort dat speciaal voor urine van huisdieren is en vervolgens wat waspoeder. Als je het eerste niet bij de hand hebt, kun je ook een allesontvetter voor huishoudelijk gebruik gebruiken, misschien een zonder bleekmiddel, dat het matje zou kunnen verkleuren. Probeer het in ieder geval altijd eerst in een hoekje om te zien of het geen ongewenste effecten heeft.

Naast deze twee producten heb je alleen een buitenbezem nodig (het soort met hardere borstelharen) en veel water, dus je kunt het beste werken in de buurt van de tuinslang en op een plaats waar er geen gevaar is dat er zeep op de planten of het gazon terechtkomt.

    1. Spuit veel van dit middel op het matje
    2. Maak het een beetje nat met de slang
    3. Schrob met de bezem en spoel uit
    4. Strooi er een paar schepjes waspoeder op
    5. Maak de deurmat nog wat nat
    6. Schrob krachtig en spoel uit, waarbij je deze twee handelingen afwisselt totdat alle zeep verdwenen is
    7. Laat het goed drogen en leg de mat terug op de plaats waar hij lag

Het is echt heel eenvoudig en je zult niets onaangenaams meer ruiken. Als dit echter een probleem is waar je vaak mee te maken hebt, is het misschien de moeite waard om producten te proberen die honden en poezen afschrikken en die je op de mat kunt spuiten zodat je hem niet te vaak hoeft schoon te maken.

Heb jij een favoriete manier om de deurmatten schoon te maken?

Advertisement