De biefstukgrill alleen met ijs schoonmaken? Ontdek de alternatieve methode getoond in een video op TikTok

door Natasja

02 Mei 2022

De biefstukgrill alleen met ijs schoonmaken? Ontdek de alternatieve methode getoond in een video op TikTok
Advertisement

Telkens wanneer je vlees of ander voedsel op de grill bereidt, eindig je met een oppervlak vol vet dat moet worden verwijderd.

Iedereen heeft zijn eigen favoriete manieren om de viezigheid van dit keukengerei te verwijderen en het weer zo goed als nieuw te maken alvorens het op te bergen, zodat het zonder problemen klaar is voor de volgende kooksessie. Een van de meest gebruikelijke middelen is om onmiddellijk water op de gietijzeren plaat te gieten zodra het bakken klaar is, maar er is een andere methode die heel goed lijkt te werken, ook aangegeven door het @estela_tips account op TikTok. Het gaat gewoon om het gebruik van ijs! Lees verder om uit te vinden hoe dat moet.

via @estela_tips/TikTok

Advertisement
@estela_tips

@estela_tips

Houd een paar ijsblokjes bij de hand voor de volgende keer dat je de grill na gebruik moet schoonmaken, en ook jij kunt deze alternatieve truc proberen, al was het maar om uit te vinden of hij bij jou dezelfde resultaten oplevert als die welke in de TikTok-video (https://www.tiktok.com/@estela_tips/video/6997041268723354885) te zien zijn.

Hoe werkt het?

Gooi 4 of 5 ijsblokjes op de hete plaat, gebruik dan een houten pollepel om ze rond het oppervlak te bewegen, blijf ze een tijdje bewegen tot ze beginnen te smelten en gebruik dan, wanneer het oppervlak koel genoeg is en er geen risico is dat de plastic borstelharen smelten, een afwasborstel. Schrob krachtig, het vuil zou al zachter moeten zijn door het water (het gesmolten ijs).

Zet de grill onder de waterstraal in de spoelbak en schrob nog een beetje tot al het vuil verdwenen is. Dan is de grill schoon en kun je hem behandelen met een dun laagje olijfolie, ingewreven met een beetje keukenpapier, en kan je hem weer opbergen.

Dit is eigenlijk meer een bizar alternatief voor de gebruikelijke methoden, maar het is misschien leuk om te proberen en te zien of het werkt! Je kunt ook een beetje keukenzout gebruiken (grof zout is beter, volgens veel mensen) en dit met behulp van een spons rechtstreeks op de nog hete grill wrijven. Pas op dat je je niet brandt en denk eraan dat het alleen werkt op gietijzeren oppervlakken, andere oppervlakken zouden beschadigd kunnen worden.

Advertisement