Heeft de kledingkast een muf luchtje gekregen? Zoek uit hoe je er vanaf komt

door Natasja

29 April 2022

Heeft de kledingkast een muf luchtje gekregen? Zoek uit hoe je er vanaf komt
Advertisement

Elke kast moet regelmatig worden gelucht om te voorkomen dat er vocht, schimmel of die onaangename "muffe" geur ontstaat. En als het om heel kleine meubelstukken gaat, is de kans dat ongewenste geurtjes langer blijven hangen veel groter.

Naast het luchten van deze afgesloten ruimten kun je jezelf echter ook helpen door er een aangename geur in te verspreiden, waardoor ook de kleren - of het huishoudlinnen - die erin liggen veel lekkerder gaan ruiken. Hier zijn een paar huismiddeltjes om dit aangename resultaat te bereiken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om geuren te absorberen en te voorkomen dat vocht zich ophoopt, kun je gebruik maken van:

  •  Houtskool: doe kleine stukjes actieve houtskool in een stoffen zak of een geperforeerde doos. Het is een stof die zeer effectief geuren absorbeert, dus het is handig om het klaar te hebben staan in kasten of lades. Na een paar maanden neem de houtskool, laat een paar uur in de zon liggen, en dan is hij weer klaar om in meubels te worden geplaatst!
  • Baking soda: dit absorbeert ook doeltreffend geurtjes. Doe het in een kommetje of een stoffen zakje en leg het op planken of in lades. Het wordt aanbevolen het eenmaal per maand te vervangen.

Je kunt er ook een aangename geur aan toevoegen:

  •  Etherische oliën: een paar druppels (tea tree en lavendel worden het vaakst aanbevolen) toegevoegd aan baking soda, of aan stukjes doek of ook watjes. Zodra je de aangename geur niet meer ruikt wanneer je de kast opent, is het tijd om alles te vervangen.
  • Een stuk zeep: vaste handzeep heeft vaak een zeer aangename geur. En het laat ook de lekker geur achter op handdoeken en lakens, leg het er gewoon op in het meubel, al is het maar voor een paar uurtjes af en toe.
  • Hout: sommige houtsoorten waarvan de essentie zeer sterk ruikt, zoals cederhout, worden in kledingkasten gebruikt omdat hun aangename geur als een natuurlijk motwerend middel werkt. Twee voordelen met één middel! Het is te vinden in stukjes van verschillende vormen, ook ringen om rond de hals van kleerhangers te hangen.
  • Schil van citrusvruchten: de volgende keer dat je een citrusvrucht eet, hou de schil apart en in plaats van die weg te gooien, verwijder zoveel mogelijk van het witte gedeelte en laat het vervolgens in de zon drogen. Of droog het in de oven of met een droger. Wanneer het goed gedroogd en gedehydrateerd is, hak het dan fijn en doe het in een zak. Je kunt ook een paar druppels van een essentiële olie van sinaasappel of citroen toevoegen om de geur te benadrukken, en het zal werken om de kasten op natuurlijke wijze te laten geuren.

Dit zijn eenvoudige remedies en kosten vaak weinig of niets: ze zijn het proberen waard!

Advertisement