Een TikTok video toont de truc om glazen van glas zo veilig mogelijk in de vaatwasser te zetten

door Natasja

29 April 2022

Een TikTok video toont de truc om glazen van glas zo veilig mogelijk in de vaatwasser te zetten
Advertisement

Niet iedereen durft wijnglazen in de vaatwasmachine te zetten: als het om delicate en waardevolle stukken kristal gaat, geeft men er de voorkeur aan ze met de hand schoon te maken, ze onmiddellijk te drogen en ze op te bergen in de kast waar ze beschermd zijn tegen alle risico's. Ze behoren tot de meest kwetsbare stukken vaatwerk en niemand wil ze kapot aantreffen wanneer de deur van de afwasmachine wordt geopend na het afwassen.

Er is echter een manier om ze in het apparaat te stoppen en het risico op zo'n ongelukje te minimaliseren: gebruik gewoon een accessoire dat alle moderne afwasmachines gewoonlijk hebben.

via Tidy Pro Tips/TikTok

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Wanneer het bovenste rek van het apparaat met glazen wordt gevuld, bestaat de neiging ze gewoon ondersteboven te plaatsen, op hun plaats gehouden door enkele metalen pinnen die verticaal uitsteken, met de onderkant naar boven.

Bij wijnglazen, die een lange, dunne steel hebben, betekent dit meestal dat de bodem van het glas zelf de bovenkant van de afwasmachine raakt. Bovendien is dat een positie waarin het glas meer kans heeft te trillen en te bewegen, en misschien te botsen met andere voorwerpen die er omheen zijn geplaatst. Als die voorwerpen zwaarder zijn (misschien keramische bekers of dikke glazen), kunnen ze het wijnglas zelf beschadigen.

Een TikTok-video (https://www.tiktok.com/@tidycademypro/video/7056933804023319855) toont een eenvoudige truc die misschien niet iedereen kent: meer dan een truc is het inderdaad de handigste methode om een accessoire te gebruiken dat meestal op de bovenste plank van vaatwassers staat. Dit is een klein uitklapbaar plankje dat zich meestal aan de zijkant bevindt, en dat een reeks "uitsteeksels" heeft waarop de steel van het glas kan worden geplaatst. Op die manier wordt het glas schuin geplaatst zonder dat het verticaal onvast in evenwicht is, en zal het minder snel verschuiven tijdens het wassen.

Nu we toch bezig zijn, is het ook de moeite waard een andere truc te onthouden die van pas komt bij de afwasmachine wanneer je toevallig de deur aan het einde van de afwas opent en merkt dat de vaat nog vochtig is: het is een kwestie van een schone handdoek (of ook een keukendoek) in de deur te steken, deze zo te plaatsen dat er een smalle strook uitkomt en het grootste deel van de doek aan de binnenkant van de deur valt. Zo wordt alle hete stoom die aan het einde van de was ontstaat niet ingesloten, maar geabsorbeerd door de stof!

Advertisement