Wil je sterker haar? Ontdek de producten en trucs die je kunnen helpen

door Natasja

23 Mei 2022

Wil je sterker haar? Ontdek de producten en trucs die je kunnen helpen
Advertisement

Gezond en sterk haar dat wil iedereen, maar is niet voor iedereen even gemakkelijk weggelegd. Soms is het het resultaat van een zorgvuldige verzorging, en de basis moet altijd - naast genetische factoren - de synergie zijn van een gezonde voeding en levensstijl. Stress, maar ook veel slechte voeding en gewoonten (slaapgebrek, te weinig water drinken) kunnen de negatieve resultaten van sommige andere veelgemaakte fouten, zoals te vaak wassen of het gebruik van ongeschikte producten, nog duidelijker doen uitkomen.

Wanneer je merkt dat je haar zwakker is dan gewoonlijk, kan dat dus een symptoom zijn van stress of gewoonten die moeten worden gecorrigeerd. Maar het is ook zo dat je jezelf kan helpen met een paar producten en door frequente wasbeurten te vermijden die de situatie kunnen verergeren.

Advertisement
Pexels, Pexels

Pexels, Pexels

  • Gebruik van ricinusolie: een van de meest aanbevolen traditionele remedies voor de gezondheid van de hoofdhuid is ricinusolie. Hoewel er niets Anders dan anekdotisch bewijs is, is het in vele culturen sinds mensenheugenis populair gebleven. Je moet het niet te veel of te vaak gebruiken (het kan leiden tot vervilting van het haar), maar eens in de twee of drie weken kan je een zeer eenvoudige thuisbehandeling proberen. Met rubberen handschoenen aan (en kleren die ook zonder problemen bevlekt kunnen worden), laat je een paar eetlepels over je hoofdhuid lopen en masseer je deze gedurende een paar minuten heel voorzichtig in. Als er wat overtollige olie overblijft en wegloopt, verdeel die dan ook over de lengten. Doe vervolgens een douchemuts op (of ook plastic tassen of huishoudfolie) om het oliemasker een paar uur op te laten werken. Daarna wassen met shampoo en conditioner zoals gewoonlijk.

Andere nuttige tips

  • Gebruik niet te lang stijltangen of föhns op zeer hoge temperaturen: ze zijn weliswaar onmisbaar om het in het gewenste model te brengen, maar ze beschadigen het haar echt. Dus het zou beter zijn om je haar aan de lucht te drogen wanneer mogelijk. Het is ook heel nuttig om te leren hoe je de warmtestraal van de föhns op de lokken kunt richten om de schubben van het haar te helpen 'verzegelen' in plaats van het meer te belasten.
  • De warmte van het water bij het spoelen van het haar kan ook een verdere oorzaak zijn van stress voor het haar. Misschien is het raadzaam lauw water te gebruiken.
  • Verhoog het innemen van vitaminen en eiwitten: er zijn voedingsmiddelen die helpen om vitaminen van de groepen A, B, C, D en E in het lichaam op te nemen, evenals eiwitten en ijzer en zink. Raadpleeg een voedingsdeskundige om uit te zoeken welke voor jou geschikt zijn, afhankelijk van welk voedingspatroon voor jou het beste is.
  • Shampoo: probeer altijd zo delicaat mogelijke shampoos te gebruiken, maar vermijd in elk geval je haar meer dan drie keer per week te wassen (zelfs minder is beter). Wacht echter ook niet te lang, want een vuile hoofdhuid kan ook een negatief effect hebben op de groei en de sterkte van het haar.
  • Masseer de hoofdhuid: als je je haar wast, probeer dan de producten in je hoofdhuid te masseren. Deze beweging verhoogt de bloedcirculatie en dus ook de toevoer van zuurstof. Ook een eenvoudige massage van twee minuten elke dag (op droog haar, natuurlijk) kan een uitstekend effect hebben.

Een paar kleine trucjes kunnen je helpen om gezonder en mooier haar te krijgen!

Advertisement