De badkamer schoonmaken: hoe grondig schoon te maken en op te ruimen

door Natasja

22 Mei 2022

De badkamer schoonmaken: hoe grondig schoon te maken en op te ruimen
Advertisement

De badkamer is een van de kamers die we het vaakst schoonmaken, althans de belangrijkste delen. Meer dan in andere ruimtes van het huis, want het is namelijk erg vervelend om een vieze of stinkende badkamer te zien. Maar het is ook zo dat je niet altijd de tijd hebt voor een grondige schoonmaak, waarbij je ook meubels en lades ontdoet van alles wat niet meer nodig is.

Als het zover is, is het dus goed om je niet te laten ontmoedigen en de schoonmaakdag met de juiste spirit tegemoet te treden, de juiste stappen te volgen om geen tijd te verliezen en zo snel mogelijk de inspanning te vergeten. Hieronder staan enkele nuttige tips, zoals ook uitgelegd in een video van TikTok https://www.tiktok.com/@tidycademypro/video/6954076032509005061 van het Tidy Pro Tips-account.

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Zodra je een voet in een rommelige badkamer zet, moet je er aan denken om alles wat in de weg staat op te ruimen:

  • matjes, handdoeken en badjassen gaan in de wasmand of rechtstreeks in de wasmachine.
  • nu is het de beurt van alle producten op het blad rond de wastafel. Je kunt ze eerst allemaal in een mandje doen en ze vevolgens in volgorde te herschikken, anders kun je al beginnen met sorteren. Als je alles wilt sorteren waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken of dat je toch niet kunt gebruiken (misschien kun je het cadeau geven of op een andere manier hergebruiken), pak dan vuilniszakken. Check altijd wat de beste manier is om producten en verpakkingen te sorteren.
  • Gooi alle afval weg.

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Alles wat je wel wilt houden, moet echter op zijn plaats worden gezet: lades, planken, in de meubels, manden enz. Houd altijd een microvezeldoek of een zachte doek klaar om alle houders en verpakkingen af te stoffen die je opbergt en die in de voorgaande weken of maanden vuil kunnen zijn geworden.

Wanneer alles perfect is opgeruimd (ook het speelgoed van de kinderen zal in hun manden of netzakken belanden) kun je aan de slag met schoonmaken. Maar voordat je begint schoon te maken en water gebruikt, stof alle oppervlakken af om het grootste deel van het droge vuil, inclusief haar, te verwijderen.

Ga dan verder met het stofzuigen van de vloer: je wilt de vloer niet schoonmaken als er nog haar op ligt, dat dan nat wordt en overal mee naartoe wordt genomen met de dweil.

Kies nu je favoriete producten (ook DIY) om de toiletten schoon te maken, vervolgens ook de zichtbare planken, spiegels, de buitenkanten van meubels en maak pas aan het eind de vloer schoon.

Door de dingen op een ordelijke manier te doen, is het veel makkelijker dan je denkt om de badkamer netjes, schoon en in alle hoeken weer lekker geurend te krijgen.

Advertisement