Leer 7 handige trucs om kleine ongemakken in het dagelijks leven op te lossen

door Natasja

23 April 2022

Leer 7 handige trucs om kleine ongemakken in het dagelijks leven op te lossen
Advertisement

Er zijn veel kleine ongemakken die deel kunnen uitmaken van het dagelijks leven: geen echte moeilijke en vervelende problemen, maar tegenslagen of situaties waarmee je te maken krijgt en die je, door een truc toe te passen dat je misschien nog niet kende, zonder problemen het hoofd kunnen bieden.

Het kan gaan om het verwijderen van een vlek uit het tapijt of om het langer houdbaar maken van de bloemen in een boeket dat als geschenk is ontvangen voor een belangrijke gelegenheid, of iets dergelijks, en het is altijd goed om de juiste truc te kennen. Hieronder geven we er een paar aan.

Advertisement
Tutorial via 5-Minute DECOR/YouTube

Tutorial via 5-Minute DECOR/YouTube

Als je het toilet op een eenvoudige manier wilt ontgeuren zonder speciale producten te hoeven kopen, kun je gewoon een stuk zeep gebruiken en een plastic netje (zoals die waarin bepaalde groenten of ook andere artikelen zitten). Doe het stuk zeep in het netje en houd het stevig hangend in de toiletpot door het deksel erover te sluiten.

Advertisement
Tutorial via 5-Minute DECOR/YouTube

Tutorial via 5-Minute DECOR/YouTube

Als je waspoeder uit een plastic zak gebruikt voor de was, wat altijd een beetje onhandig is om te doseren als de speciale maatbeker ontbreekt, kun je jezelf helpen met een eenvoudige truc: knip de hals van een willekeurige plastic fles, waarbij je ook de dop bewaart. Maak vervolgens een snee in de hoek van de zak wasmiddel, net breder dan de diameter van het plastic stuk van de fles. Steek de hals van de fles door het gat in de zak en gebruik dan, heel voorzichtig, de vlam van een aansteker om de randen van de zak aan het plastic van de fles vast te maken. Je kunt ook lijm gebruiken. De zak zal dan een handige sluiting hebben om de inhoud in het vakje te gieten.

Veel vlekken die tapijten en vloerkleden blijvend lijken te beschadigen, kunnen worden verwijderd met scheerschuim. Je hebt wit scheerschuim nodig, zonder gel, en je moet wat op de vlek spuiten, het 20-30 minuten laten intrekken en het dan afdeppen met een zachte doek of een oude, licht vochtige handdoek.

Als je wilt dat de verse bloemen in een mooi boeket een paar dagen langer meegaan, spuit ze in met haarlak om ze te verzegelen en te voorkomen dat ze te snel bederven. Anders kun je ze eerst ondersteboven laten drogen en ze daarna toch met haarlak besproeien om ze zo lang mogelijk te bewaren.

Als je het zuignap-effect van de toiletontstopper wilt nabootsen maar niet het juiste hulpmiddel hebt, kun je proberen het oppervlak van het toilet af te sluiten met huishoudfolie en druk uit te oefenen met je handen. Dit kan werken voor kleine verstoppingen.

Advertisement

Heb je er genoeg van om te zien dat bepaalde metalen verpakkingen, zoals spuitbussen, roestsporen achterlaten op de planken? Je kunt dit voorkomen door er eerst wat nagellak op te doen.

Je kunt wasmachinetabletten gebruiken om veel voorwerpen in huis, waaronder het toilet, gemakkelijk schoon te maken: laat er een nachtje een in het water liggen en de volgende dag kun je het vuil zonder al te veel moeite wegschrobben.

Kende je deze trucs al?

Advertisement