Hou je keukenplanken vrij met deze eenvoudige ideeën voor creatief opruimen

door Natasja

21 April 2022

Hou je keukenplanken vrij met deze eenvoudige ideeën voor creatief opruimen
Advertisement

Wanneer je tijd in de keuken doorbrengt met het bereiden van belangrijke maaltijden of ook even een snelle maaltijd, is het altijd handig om de planken van de kasten goed leeg te hebben, zodat je ze kunt gebruiken om te koken. Soms staan ze echter altijd vol met allerlei voorwerpen en gebruiksvoorwerpen die je echt nodig hebt, maar die misschien niet altijd op de voorgrond hoeven te staan, of ze zouden gewoon zo kunnen worden gerangschikt dat ze minder plaats innemen en de planken vrij blijven.

Om je te helpen zo efficiënt mogelijk op te ruimen, kun je een aantal creatieve trucs toepassen, voorwerpen recyclen of bruikbare voorwerpen kopen om zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Hieronder vind je een paar voorbeelden ter inspiratie.

Advertisement

Als er geen vensterbank vrij is, of een mand of plank om afwasmiddel en andere producten op te plaatsen in de buurt van de spoelbak, kun je gebruik maken van een dienblad, ook een verhoogd dienblad - zo is het ook gemakkelijker om alles te verplaatsen en schoon te maken.

Advertisement

Het dienblad is ook erg handig voor het groeperen van flessen, potten, plantjes en wat er nog meer op de plank staat. De ronde dienbladen zien er geweldig uit in hoeken.

En er is genoeg keuze wat betreft materialen en modellen voor deze houders.

Temu

Temu

Als er borden of kopjes of zelfs potten met etenswaren en dergelijke in de keuken rondslingeren, omdat er in de kasten niet genoeg ruimte lijkt te zijn, kan dat komen doordat de kasten niet ten volle worden benut: gebruik verplaatsbare planken en rekjes!

Je kunt het messenblok ook verwijderen zonder alle ruimte van een diepe lade in beslag te nemen door een 'slim' messenrek te gebruiken dat compacter blijft.

Advertisement

Enook voor bakplaten en snijplanken is er plek in plaats van ze overal op te stapelen, met speciale verdelers in de kasten, zelfs onder de spoelbak.

Een mand kan helpen om de kookboeken die je het meest gebruikt opgeruimd te houden.

Advertisement

Vergeet nooit het nut van de rails: ze hoeven niet per se aan de achterwand te geplaatst te worden, maar kunnen ook aan de zijkanten van het kasten worden gemonteerd op minder drukke plaatsen.

Een andere manier om opscheplepels op te hangen is onder planken en kasten, met eenvoudige haakjes die met de hand worden bevestigd.

Advertisement

Op de achterwand kan, naast de opscheplepelsrail, een plankje voor de kopjes die bij elk ontbijt werden gebruikt, een plaatsje vinden.

En als je niet meer weet waar je de plastic zakken moet laten die je voor afval gebruikt, kan een plastic fles de ideale dispenser zijn!

Welke ideeën heb jij gebruikt om ruimte in de keuken te maken?

Advertisement