5 eenvoudige en praktische trucs om te kennen en in het dagelijks leven te gebruiken

door Natasja

12 Juni 2022

5 eenvoudige en praktische trucs om te kennen en in het dagelijks leven te gebruiken
Advertisement

De categorie "life hacks", die trucs uit het dagelijks leven die zich voordoen als briljante en onverwachte oplossingen voor problemen en situaties die je gewoonlijk op een heel andere manier aanpakt - of verdraagt - houden soms nuttige of op zijn minst grappige verrassingen in.

Er zijn gevallen waarin ze je de oplossing bieden om veel sneller en doeltreffender iets te doen waar je gewoonlijk veel moeite voor moet doen, andere keren zijn het gewoon grappige trucjes. Hier zijn er vijf die het waard zijn om te kennen.

Advertisement

Wanneer je merkt dat een knoop van een overhemd dreigt af te vallen, of zelfs al eerder als je wilt voorkomen dat een knoop in de toekomst eraf valt, kun je dit op een eenvoudige manier voorkomen: gebruik een druppel transparante nagellak om de draad op de knoop zelf af te dichten, een beetje alsof je hem vastlijmt.

Advertisement

Stoort het je dat uw spiegels en verchroomde metalen oppervlakken in huis voortdurend beslaan? Om ze altijd glanzend te houden, kun je een truc gebruiken die niet iedereen kent: scheerschuim gebruiken. Het is een oppervlakte-actief product dat voorkomt dat watermoleculen zich aan het glas hechten. Breng slechts een zeer dun laagje aan op het glas met een zachte, pluisvrije doek en blijf zachtjes wrijven totdat het glas zelf weer doorzichtig en spiegelend wordt.

Als je deze methode gebruikt voor de spiegel in een badkamer met veel condensatie als gevolg van de luchtvochtigheid, is de kans groot dat je van tijd tot tijd waterdruppeltjes op het glas ziet: je zult de spiegel dan gewoon moeten schoonmaken en het proces vaker moeten herhalen.

coventrytelegraph.net

coventrytelegraph.net


Wist je dat je een grappige truc kunt gebruiken om je toiletpapier er chic uit te laten zien? Het is een truc die eigenlijk niets meer is dan een variatie op een andere, iets bekendere truc.

Online vind je trouwens tips om het eerste flapje toiletpapier van een rol zo te "sluiten" dat het een puntige vorm krijgt en aan de rol zelf blijft vastzitten alsof er een onzichtbare verzegeling is. Deze verzegeling wordt tot stand gebracht door juist het gewenste punt van de rol op de nog een beetje vochtige kraan te drukken.

Maar als je een mooie verzegeling wilt, kun je de dop van een lippenstift of nagellak gebruiken, waarop het logo van je favoriete merk is gedrukt, en je kunt het ook op het toiletpapier stempelen!

Als je de bovenkant van de meubelen niet wilt afstoffen, kun je ze gewoon bedekken met krantenpapier of ander papier, en af en toe even vervangen.


Een van de meest vervelende plaatsen om schoon te maken in huis zijn de vensterbankenspleten, waar veel vuil op de loer ligt en soms zelfs de stofzuiger er niet zo goed bij kan.

Een van de verschillende methoden die je kunt proberen om die spleten te bereiken is de mesmethode. Nadat het grootste deel van het vuil is verwijderd, bestrooi de zone met baking soda en giet er vervolgens witte azijn overheen, zonder het te overspoelen maar net genoeg om de bruisende reactie op gang te brengen. Zodra dit klaar is, schrob met een oude tandenborstel, neem een mes met ronde punt, wikkel het in een microvezeldoek (je kunt het eventueel op zijn plaats houden met een elastiekje aan het handvat) en gebruik deze DIY "stoffer" om de rail van het raam grondig schoon te maken.

Advertisement