Laat de vaatwasser glanzen met baking soda en azijn

door Natasja

17 April 2022

Laat de vaatwasser glanzen met baking soda en azijn
Advertisement

De afwasmachine neemt veel werk uit handen in de keuken en zorgt voor een niveau van netheid, hygiëne en glans van borden, glazen, bestek en pannen dat met de hand moeilijk te bereiken is. Maar net als elk ander apparaat dat wordt gebruikt om voorwerpen in huis schoon te maken, moet het van tijd tot tijd goed worden schoongemaakt en misschien ontgeurd, om ervoor te zorgen dat het goed wordt onderhouden en dus nog betere resultaten oplevert wanneer het wordt gebruikt.

Je beseft meestal dat het tijd is om de vaatwasser schoon te maken wanneer je merkt dat er na het wassen onaangename geuren in de vaatwasser blijven hangen, en nog meer wanneer je aan het einde van de wascyclus een laag van vuil op de vaat ziet. Je kunt natuurlijke ingrediënten zoals baking soda en azijn gebruiken om het apparaat schoon te maken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Dus zorg voor het volgende:

  • Witte alcoholazijn
  • Baking soda
  • Een tandenstoker
  • Een oude tandenborstel
  • Microvezeldoek
  • Rubberen handschoenen

Hoe gaat je te werk:

    1. Demonteer en verwijder alle laden en houders: je moet de binnenkant vrijmaken.
    2. Verwijder ook het filter en dompel alles (in een teil, watafel of badkuip) onder in water waaraan je 130 ml azijn hebt toegevoegd. Ze moeten daar minstens een half uur in blijven liggen.
    3. Verwijder met een doek en een tandenborstel (eventueel met een tandenstoker) het grootste deel van het vuil dat je in de vaatwasser ziet.
    4. Vul een vaatwasmachinebestendige kom met 230 ml azijn en plaats deze op de bodem van het apparaat.
    5. Laat een wasprogramma op hoge temperatuur draaien om eventueel achtergebleven vuil op te lossen.
    6. Verwijder de kom en strooi een kopje baking soda op de bodem van de vaatwasser.
    7. Start een korte wascyclus. Dit zal alle onaangename geuren verwijderen.
    8. Maak ten slotte het buitendeurtje schoon: gebruik een product dat geschikt is voor het soort materiaal waarvan het is gemaakt of een DIY product dat je kunt bereiden door in een kom water met een beetje afwasmiddel en een half glas azijn te mengen. Vervolgens veeg je dit op het deurtje met behulp van een zachte doek of spons.

Het is een tijdrovend proces... Maar de vaatwasser doet het bijna allemaal zelf!

Advertisement