Wil je dat je bed altijd lekker ruikt? Hier zijn wat DIY trucs

door Natasja

12 April 2022

Wil je dat je bed altijd lekker ruikt? Hier zijn wat DIY trucs
Advertisement

Wanneer je 's avonds door de zachte omhelzing van je bed wordt verwelkomd, is het aangenaam om het schoon, opgeruimd en vooral lekker ruikend aan te treffen. Dat is altijd zo op de dag dat je het bed hebt opgemaakt met frisgewassen lakens, maar hoe meer dagen er verstrijken, hoe minder je van dit plezier kunt genieten... Tenzij je een paar trucs toepast en een paar voorzorgsmaatregelen onthoudt die altijd nuttig zijn.

Er zijn ook gevallen waarin de was niet zo lekker uit de wasmachine of de droger komt als je zou willen. Het is dus de moeite waard een paar trucs toe te passen die je kunnen helpen altijd te genieten van lakens met een delicate en aangename geur.

Advertisement
Pexels

Pexels

Bij het wassen, kunnen  je jezelf helpen met:

  • Baking soda: behandel de lakens voor door ze te weken in een teil (of bad) met warm water waarin je 120 gram baking soda hebt opgelost. Een half uur is genoeg en dan kun je verder gaan met de gebruikelijke wasbeurt.
  • Witte azijn: 60 ml of 100 ml witte wijnazijn (of ook alcoholazijn, of appelazijn) kan helpen bij het wassen, zowel om het wasgoed zachter te maken als om eventuele onaangename geuren te neutraliseren. Het is belangrijk dat de azijn wordt toegevoegd vóór de spoelfase van het gekozen wasprogramma. Daarna is het raadzaam om het aan de lucht te laten drogen.
  • Natuurlijk zijn de geparfumeerde droogtrommeldoekjes geweldig, maar als je een goedkoper, milieuvriendelijk alternatief wilt, kun je ook je eigen velletjes maken. Je hebt wit of heel licht katoen nodig, dat je in vierkantjes knipt en dan in een beetje water laat weken. Knijp het goed uit en giet er vijf druppels van een etherische olie die je lekker vindt op en stop het in de droger.
  • Wanneer je je beddengoed in de kast opbergt, kun je verschillende methoden gebruiken om stoffen en meubels te begeuren. Niet alleen de traditionele kruidenzakjes, maar ook een lekker ruikend stuk zeep dat je in wat stof kunt wikkelen en daar tussen de opgevouwen lakens kunt bewaren.
  • DIY deodorant voor beddenlinnen (die je ook kunt gebruiken op gordijnen of kussens in de woonkamer): meng in een sprayflacon 350 ml gedestilleerd water, 90 ml zuivere, goedkope wodka en 30 druppels van een etherische olie. Schud en spuit het op de lakens na het opmaken van het bed of wanneer je ze wilt opfrissen.

Als het weer het toelaat, hang de lakens tijdens de week dat ze op het bed liggen buiten (lucht en zon) , dit helpt ook om veel onaangename geuren te verwijderen.

Advertisement