Planten in elke kamer van het huis: ontdek hoe je ze kunt gebruiken als stijlvolle inrichtingselementen!

door Natasja

10 April 2022

Planten in elke kamer van het huis: ontdek hoe je ze kunt gebruiken als stijlvolle inrichtingselementen!
Advertisement

In min of meer elke theorie over binnenhuisarchitectuur is het altijd de bedoeling een natuurlijk element in de kamers in te voegen: planten kunnen van verschillende soorten zijn, op een meer traditionele manier gerangschikt of geïntegreerd met meer vernieuwende en onverwachte oplossingen, maar in elk geval maken ze elke ruimte leefbaarder, harmonieuzer en aangenamer. En gezonder ook.

Het is dus leuk om je voor te stellen dat je ze in meer dan één kamer kunt invoegen: als de verschillende kamers in huis de juiste lichtinval, temperatuur en vochtigheidsgraad hebben, is het mogelijk om ze allemaal in te richten met een vleugje groen, zoals je hieronder kunt zien.

Advertisement

De plaats in huis waar je planten meestal ziet triomferen is de woonkamer, en vaak is het echt een groen hoekje dat bij de ramen is ingericht.

Advertisement

Naast het plaatsen van potten op de grond, met hun schotels en cachepots, kun je ook elk meubelstuk met groen omringen, vooral boekenkasten.

Bij gebrek aan ruimte, zowel in een woonkamer als in andere kamers, kun je manden die aan het plafond hangen, overwegen, die perfect zijn voor hangplanten.

Planten kunnen ook het object worden waarmee de muur boven de bank wordt versierd, misschien met behulp van rekjes met een verfijnd ontwerp.

Ze staan ook mooi op hangplanken, samen met boeken, tijdschriften en allerlei decoratieve accessoires.

Advertisement

Niet altijd is iedereen bereid planten in de slaapkamer te hebben, toch staan ze heel mooi in die kamer.

Er zijn planten die juist worden aanbevolen voor dergelijke omgevingen, aangezien sommige 's nachts zuurstof produceren (zoals sansevieria) of een delicate geur hebben die ontspanning en slaap bevordert (zoals lavendel).

Advertisement

Als de gangen of overloop in huis voldoende licht hebben, zijn dit ook goede plaatsen voor planten om te groeien en de echte hoofdrolspelers te worden, omdat er meestal weinig anders is om de aandacht te trekken.

Vochtminnende planten, zoals varens of ook orchideeën, zijn perfect in de badkamer.

Advertisement

Je kunt hier ook potten op de vloer zetten, of planken aan de muur (of in de muur!) maken om plaats te bieden aan verschillende soorten potten en planten.

Het groen van de natuur zien in de ruimten waarin je woont, bevordert je geestelijk en lichamelijk welzijn, en het zou fijn zijn om te kunnen ontspannen tijdens een warm bad in wat een ware stadsoase lijkt te zijn.

Advertisement

Keuken: ook hier kun je het licht gebruiken voor planken en plantenbakken vol nuttige planten.

Het is de ideale plaats om kruiden te kweken voor de keuken, die altijd vers en geurig zullen zijn.

Hoe heb jij planten gebruikt om je huis in te richten?

Advertisement