Probeer creatieve trucs om schoenen, kleding of accessoires even snel te repareren

door Natasja

05 April 2022

Probeer creatieve trucs om schoenen, kleding of accessoires even snel te repareren
Advertisement

Hoe vaak gebeurt het niet dat wanneer het tijd is om een kledingstuk aan te trekken of een favoriet accessoire te kiezen, je ontdekt dat het eigenlijk kapot is of dat je verrast wordt door een of ander defect waardoor je dat voorwerp niet naar behoren kunt gebruiken? Vaak besluit je ze in de hoek van de kamer te laten liggen in afwachting van reparatie, en het komt vaak voor dat ze daar zeer lang zullen blijven liggen.

In sommige gevallen kun je echter werkelijk creatieve DIY trucs toepassen om het probleem te camoufleren of op te lossen zonder extra geld te hoeven uitgeven: hier volgen enkele van de op internet populaire trucs.

Advertisement

Sneakers krijgen vaak kringen en donkere vlekken, die onvermijdelijke gevolgen zijn van dagelijks gebruik. Een gemakkelijke manier om ze te wassen is ze in de wasmachine te stoppen, maar als je dat te vaak doet, zullen ze verslijten. Dus als je gewoon van de donkere vlekken op de rubberen delen af wilt, kun je een gum gebruiken! Voor een noodoplossing kun je een gewone gum proberen, maar je zult betere resultaten krijgen met de wonderspons die ook voor muurvlekken wordt gebruikt.

Advertisement

Als je schoenen daarentegen beschadigd zijn door een paar lichte krasjes, kun je die bijna onzichtbaar maken als je toevallig wat nagellak in huis hebt of in een winkel vindt in een kleur die zo dicht mogelijk bij die van het bovendeel ligt. Een beetje is genoeg, alleen op de kras, aan te brengen met een beetje geduld en misschien een beetje deppen aan de randen met een sponsje zoals die gebruikt worden voor nail art of make-up.

Wat ook de reden is van een plotselinge toename van de tailleomtrek, misschien een zwangerschap, als je je meest geliefde en meest comfortabele broek of spijkerbroek nog een tijdje wilt blijven dragen, kun je een elastische band om de knoop aanbrengen. Uiteraard zul je het moeten bedekken met dikke truien, maar je hoeft in ieder geval geen afscheid te nemen van de broek of hem onherroepelijk te veranderen.

In afwachting van de vervanging of reparatie van de ritssluiting die niet meer werkt en de neiging heeft om naar beneden te glijden, kun je ongewenste ongelukken voorkomen door een metalen ringetje van een sleutelhanger te gebruiken: je zet hem in de plaats van (of samen met) het schuifje en haakt hem vervolgens om de tailleknoop om de ritssluiting goed gesloten te houden.

Wanneer je kleding draagt zonder de deodorant voldoende te laten absorberen, laat dit vaak zeer zichtbare sporen achter op de stof. Als je droogtrommeldoekjes bij de hand hebt, kun je die gebruiken om de vlek weg te werken voordat je de deur uitgaat!

Advertisement

Of het nu gaat om broekspijpen of mouwen van truien, als ze te lang zijn, kun je helpen ze in te stoppen en op hun plaats te houden met een elastiekje: breng het aan op de gewenste hoogte, aan de buitenkant rond de hele stof, draai dan de rand van de broekspijp of mouw om zichzelf en stop hem precies in het elastiekje. Zo blijft het precies op de gewenste hoogte, zonder nog uit te rollen!


Als je een ring hebt die nu te groot is, maar je wilt hem niet kleiner laten maken, dan kun je een beetje siliconen aan de binnenrand aanbrengen: doe er een klein beetje op zodat de binnenomtrek kleiner wordt, laat het drogen en uitharden en dan kun je de ring dragen zonder bang te zijn dat je hem verliest.

Welke andere nuttige trucs ken jij?

Advertisement