Ontdek de makkelijkste manier om kaliumzeep in blokjes te snijden

door Natasja

08 April 2022

Ontdek de makkelijkste manier om kaliumzeep in blokjes te snijden
Advertisement

De zachte kaliumzeep, is een volledig biologisch afbreekbare zeep die kaliumzout van vetzuren, plantaardige olie, glycerine en water bevat. Deze zeep, die in vele landen door verschillende bekende merken wordt verkocht, wordt zowel voor huishoudelijke karweitjes als als pesticide in de landbouw gebruikt, waardoor het een doeltreffend alternatief is voor vele minder milieuvriendelijke chemicaliën.

Afhankelijk van hoe je het wilt gebruiken, moet je overwegen welk merk je wilt gebruiken: het is heel gemakkelijk er een te vinden die ook kokosolie bevat, een stof met kiemdodende eigenschappen, waardoor het perfect is voor de was, maar ook als ontvetterspray. Maar als dit ingrediënt toevallig niet nodig is, is het beter om te zoeken naar basisformuleringen. In ieder geval heeft de zachte kaliumzeep altijd een kleverige consistentie die het gebruik ervan bemoeilijkt, en is hij toch zo hard dat hij niet gemakkelijk met een mes kan worden gesneden.

via @estela_tips/TikTok

Advertisement
@estela_tips/TikTok

@estela_tips/TikTok

Maar omdat je bij gebruik meestal maar een kleine portie nodig hebt, een beetje zoals Marseillezeep die maanden meegaat, is het veel handiger om een paar minuten de tijd te nemen om elke gekochte stuk zeep in kleine porties als blokjes te verdelen.

We hebben het over "een paar minuten" omdat het met de juiste methode maar heel weinig tijd kost om het te snijden. Als je een mes gebruikt, is het misschien wat lastig, maar als u een eenvoudige naaigaren gebruikt, is het kinderspel.

Hoe eenvoudig het is, zie je in deze video (https://www.tiktok.com/@estela_tips/video/7031529157871815941 van het TikTok-account @estela_tips: kies gewoon een sterke draad van goede kwaliteit (nylondraad zou ook kunnen, zolang het maar dun is) en gebruik het dan zoals je een mes zou gebruiken, door parallelle lijnen te snijden met een zo gelijkmatig mogelijke afstand over de lengte, hoogte en diepte van het stuk zeep. Het is echt bevredigend om te zien hoe de draad door dit halfdoorzichtige blok gaat en langzaam de blokjes creëert!

Als je eenmaal de blokjes hebt gemaakt, kun je ze met je handen bewerken, zodat je er door de warmte balletjes van kunt maken, of je laat ze gewoon zoals ze zijn.

Hoe bewaar je de blokjes? Doe ze in een luchtdichte houder (potten of voedseldozen, bijvoorbeeld), of gebruik misschien meerdere kleinere houders om klaar te zetten in de kamers waar je ze nodig hebt. Kies in elk geval plaatsen die niet in de buurt van warmtebronnen of aan direct zonlicht zijn blootgesteld, anders zullen de blokjes uiteindelijk weer aan elkaar kleven.

Gebruik je vaak kaliumzeep?

Advertisement