Palmzondag: 12 DIY werkjes om je huis te decoreren

door Natasja

07 April 2022

Palmzondag: 12 DIY werkjes om je huis te decoreren
Advertisement

Elk jaar, een week voor Paaszondag, wordt Palmzondag gevierd. Om deze belangrijke datum op de christelijke kalender te markeren, wordt in de kerk tijdens de mis een olijftak of palmblad gezegend. De takken van deze twee planten worden ook gebruikt in de versieringen om het huis te versieren, afhankelijk van welke gemakkelijker te vinden is.

Zowel palmbladeren als olijftakken kunnen samen worden gevlochten, maar elk van deze planten kan ook worden gebruikt voor verschillende decoraties: kransen, hangende versieringen of ook andere om o.a. op tafel te plaatsen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Palmen kunnen bladeren van verschillende grootte en vorm hebben, ook afhankelijk van hoe groot de tak is waaruit ze zijn gegroeid, maar over het algemeen zijn ze allemaal goed te combineren voor composities om aan de deur te hangen, eventueel met een strik.

Advertisement

De langere zijn mooi met de punt naar beneden.

Met olijftakken daarentegen kun je de potten versieren waarin de kaarsen worden geplaatst: een eenvoudige en elegante versiering die geschikt is voor deze gelegenheid.

Ook hier is een wit lint voldoende om de olijfbladeren rond de kaarsen te plaatsen.

Met olijftakken en bloemen kunnen ook religieuze symbolen, zoals een houten kruisbeeld, op een natuurlijke en eenvoudige manier worden versierd.

Advertisement

Of je kunt je eigen op te hangen kruisjes maken van takken en bloemen.

Het kruis kan ook het opvallende element zijn dat een groene krans versiert.

Advertisement

De olijftakken kunnen worden gebruikt om een ronde krans te vullen, eventueel met wat lavendel voor kleur en geur.

Met behulp van kartonnen knipsels kunnen kinderen gemakkelijk een duif met een olijftak in de snavel maken, perfect voor een schilderijtje om op te hangen of een wenskaart.

Advertisement

Anders kunnen de papieren duiven de versiering van een slinger worden.

Op internet vind je ook voorbeelden om papier uit te knippen en het vervolgens te vouwen en in elkaar te steken om driedimensionale duiven te maken die je aan het plafond kunt hangen.

Advertisement

En je zou ook gipsen of keramische duiven kunnen gebruiken in een thematische compositie!

Fijne Palmzondag en Vrolijk Pasen!

Advertisement