Je dekbed vacuüm verpakken? Ontdek deze TikTok truc om het ook met noodoplossingen te doen

door Natasja

02 April 2022

Je dekbed vacuüm verpakken? Ontdek deze TikTok truc om het ook met noodoplossingen te doen
Advertisement

Het opbergen van dekbedden, maar ook van bepaalde dekens en gewatteerde kleding, vereist twee alternatieve voorwaarden: voldoende ruimte in de kast of een doeltreffend vacuümsysteem om op te vertrouwen.

Tegenwoordig is vacuümverpakken de meest gebruikelijke oplossing, want door die omvangrijke kledingstukken en dekbedden in speciale zakken te stoppen en alle lucht eruit te zuigen, krijgt men heel dunne pakketjes die heel weinig ruimte in de kasten innemen en er ook voor zorgen dat stof en schimmel de verschillende artikelen niet kunnen beschadigen. Maar wat kun je doen als bijvoorbeeld een van de vacuümzakken scheurt of als je dingen moet opbergen zonder dat je op dat moment de juiste zakken hebt? Je kan een zeer eenvoudige noodoplossing toepassen.

via @estela_tips/TikTok

Advertisement
Video Tutorial via @estela_tips/TikTok

Video Tutorial via @estela_tips/TikTok

Zoals wordt uitgelegd in een populaire TikTok-video (https://www.tiktok.com/@estela_tips/video/7060113047855058181) van het account @estela_tips, kan het iedereen overkomen met een voorwerp dat plotseling uitzet en in de kast 'ontploft' omdat de vacuümzak waarin het zit, kapot is gegaan.

In dat geval, is alles wat je nodig hebt:

  • een stevige vuilniszak, d.w.z. de dikke, sterke zwarte zakken
  • een touwtje of een elastiekje om het goed af te sluiten, of beter nog
  • plakband dat goed blijft zitten (zoals die welke door garagages worden gebruikt)
  • een stofzuiger met een mondstuk dat gemakkelijk op het juiste moment in de plastic zak kan worden gestoken.

De techniek is eenvoudig:

    1. Vouw het dekbed voorzichtig op, zodat je het al zo veel mogelijk samenperst.
    2. Leg het dekbed zo in de zak dat de randen van de zak vrij zijn: er moeten plastic flappen zijn die lang genoeg zijn voor de stofzuiger.
    3. Houd de zak met één hand dicht, zodat het open gedeelte van de zak in een vuist past, als een plastic "pluk".
    4. Steek de zuigmond van de stofzuiger in het open uiteinde van de zak, waarbij je probeert te voorkomen dat het dekbed erin uitzet, en zet het apparaat aan.
    5. Wanneer je zoveel mogelijk lucht hebt opgezogen, bind je snel een touwtje en/of maak je het met het plakband vast, zodat het dun en licht blijft. Je wilt niet dat ook deze "ontploft" in de kast!

Het is een heel eenvoudige en handige truc, maar er is geen garantie dat deze DIY vacuümzakken even lang en zonder problemen werken als die welke speciaal door de fabrikanten zijn ontworpen. Het is dus altijd raadzaam om ze zo snel mogelijk door de juiste exemplaren te vervangen.

Advertisement