Perfect gevouwen onderlakens: ontdek de methode die erg populair op TikTok is

door Natasja

30 Maart 2022

Perfect gevouwen onderlakens: ontdek de methode die erg populair op TikTok is
Advertisement

Lakens met elastische hoeken zijn echt handig, omdat ze zich letterlijk vastklampen aan de onderkant van de matras en veel langer op hun plaats blijven dan traditionele lakens. Er zijn geen overtollige rimpels of flappen die omhoog komen en de matras blootleggen: je slaapt op een glad en comfortabel oppervlak.

Het probleem ontstaat wanneer je ze na het wassen moet opvouwen: er zijn modellen die weer normale hoeken hebben als je gewoon het elastiek verwijdert, maar in de meeste gevallen moet je gewoon alles opvouwen en kijken hoe het valt... Tenzij je een praktische methode toepast die je in staat stelt het hele onderlaken terug te brengen tot een klein rechthoekig pakketje, dun en compact. Hier zie je hoe je dat moet doen.

via Tidy Pro Tips/TikTok

Advertisement
@tidycademypro/TikTok

@tidycademypro/TikTok

Deze methode wordt ook geïllustreerd in een TikTok video (https://www.tiktok.com/@tidycademypro/video/7003802010818596101) en is erg populair.

    1. Spreid het hele laken uit op het bed, zo dat de elastische hoeken naar boven gericht zijn. Probeer het laken uit te rekken om zoveel mogelijk vouwen weg te werken.
    2. Vouw het laken terug op zichzelf. Neem een van de hoeken van de korte zijde, de zijde vlakbij je, en steek ze in en onder het paar hoeken aan de tegenoverliggende zijde.
    3. Draai dan om het bed, zodat je naar de kant kijkt die eerst het langst was. Vouw de hele rechthoek die je gevormd hebt in drieën, d.w.z. door de twee zijflappen naar het midden te brengen en ze te overlappen, zodat je een nette strook krijgt zonder flappen.
    4. Vouw die strook een paar keer terug op zichzelf, tot je een compacte rechthoek hebt.

Dat is alles wat er overblijft van het laken: gemakkelijker op te bergen, zonder uitstulpingen of flappen die aan de zijkanten uitsteken. Kortom, een klein trucje dat in korte tijd kan worden geleerd en dat veel voldoening geeft, omdat het je in staat stelt op ordelijke wijze dit soort stoffen op te vouwen die je gewoonlijk in moeilijkheden brengen. Zo kun je het beddengoed nog gemakkelijker in de kasten opbergen, vooral als je dan nog een andere truc toepast: elk stuk van de lakenset in een van de kussenslopen stoppen.

Wat is jouw favoriete methode om lakens met elastische hoeken netjes te vouwen?

Advertisement