Het paasmandje: laat je inspireren door 13 fascinerende ideeën

door Natasja

31 Maart 2022

Het paasmandje: laat je inspireren door 13 fascinerende ideeën
Advertisement

Paasmandjes zijn traditionele versieringen die nooit hun charme verliezen: of ze nu gemaakt zijn van riet of van andere materialen, gevuld met echte of kunstbloemen, maar bovenal versierd met eieren en konijntjes - misschien wel van chocolade! - het zijn composities die mooi staan in het midden van de tafel of die op een schilderachtige manier ergens in huis zijn opgesteld.

De details zullen worden verrijkt met de meest uiteenlopende versieringen, die allemaal kunnen worden gepersonaliseerd: het kunnen zowel kuikentjes als konijntjes zijn, en de bloemen kunnen tulpen zijn - zelfs echte! Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Als je een klassieke rieten mand met een handvat hebt, is het eenvoudigste idee om die met stof te bekleden en hem dan te vullen met bloemen en versierde eieren.

Advertisement

Lagere, bredere exemplaren kunnen ook op deze manier worden gebruikt, misschien overgeschilderd om beter bij de pastelkleurige paasdecoraties te passen.

Ze zijn ook mooi als ze gewoon met stro gevuld zijn en dan aan één kant of een deel van het handvat een bloemversiering (misschien van kunstbloemen) hebben. De eieren zullen tussen het stro gelegd worden.

Als je metalen gaasmandjes met een schattige rustieke uitstraling gebruikt, kun je ze vullen met alleen gekleurde eieren en er dan gedroogde bloemstengels doorheen rijgen. Maar als je verse bloemen wilt, kun je het beste een pot met water in het midden zetten en het geheel vervolgens omringen met eieren om de indruk te wekken dat de bloemen er daar zo uitspringen.

Deze decoraties zijn ideaal om oude, versleten en anderszins onbruikbare manden nieuw leven in te blazen.

Advertisement

Het zou ook mooi zijn om de versierde mand in een elegante zilveren schaal te plaatsen.

Versiering op het laatste moment: een lage mand, verse bloemen zo geplaatst alsof je ze in de tuin geplukt hebt en verder versierde eieren en lekkere chocolade konijntjes.

Advertisement

Geëmailleerde metalen manden met binnenin thematische versieringen: dit is een gelegenheid om ze te vullen met wortels, eieren en verschillende dieren die je misschien zelf kunt maken met behulp van verschillende technieken.

Veel kuikentjes die door de grassprieten gluren in een mand met een strik: een eenvoudige maar schattige decoratie.

Advertisement

En waarom niet de chocolade haas bovenop bladeren en versierde eieren plaatsen?

Het is ook leuk om deze manden te vullen met tulpenbollen, zelfs nep tulpen.

Advertisement

Een ander idee zou zijn de mand te versieren in de vorm van een eenhoorn.

En voor de zoetekauwen kan de mand gemaakt worden van snoepdoosjes!

Iedereen Vrolijk Pasen!

Advertisement