Wil je geen rommeltje meer in de kledingkast? Gebruik de juiste verdelers

door Natasja

30 Maart 2022

Wil je geen rommeltje meer in de kledingkast? Gebruik de juiste verdelers
Advertisement

Hoezeer je al je kleren ook netjes opvouwt en opbergt in kledingkasten en inloopkasten, vroeg of laat gebeurt het dat je, om één t-shirt of sweater onder een stapel vandaan te halen, de andere kleding ook laat vallen. En als je een opgevouwen kledingstuk teruglegt zonder de rest te ordenen - het is niet zo dat je altijd veel tijd hebt om op te ruimen! - draag je alleen maar bij aan de chaos in de kasten.

Na een tijdje zit je met een massa kleren die je moet doorzoeken om iets te vinden waardoor de situatie nog erger wordt. Maar je kun jezelf helpen met enkele nuttige accessoires, ongeacht het type kast dat je gebruikt: plankverdelers.

Advertisement

De meest populaire en veelzijdige verdelers zijn van plastic, hars of plexiglas. Omdat ze doorzichtig zijn, veranderen ze de aanblik van de kledingkast niet door contrasterende elementen en kleuren toe te voegen, en bovendien kun je zo beter zien wat er in de tussenruimte opgesloten zit.

Verdelers kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat stapels t-shirts, sweaters, truien en dergelijke opzij vallen; maar ze kunnen ook worden gebruikt om tassen en accessoires gescheiden te houden, of misschien om er meer van in een kleine ruimte te passen.

Advertisement

Een andere mogelijkheid zijn kleinere verdelers, zoals bewerkte driehoeken die lijken op plankdragers, maar dan van hout. Uiteraard moet een houtsoort van dezelfde soort worden gekozen als die van de planken, om de uniformiteit van de meubelstijl te handhaven.

Ze kunnen meer of minder hoog zijn, en voor wie een beetje handig is met houtbewerking zijn ze een snel en gemakkelijk DIY project, en je kunt voor elke plank allerlei profielen en de meest geschikte afmetingen kiezen.

Metalen verdelers zijn ook een populair en handig alternatief: ze kunnen van verschillende vormen zijn, afhankelijk van het feit of het roosters zijn of andere versieringen hebben, maar ze zijn zeer duurzaam en maken de ruimte ook visueel niet onoverzichtelijk.

Er zijn ook plastic exemplaren, die goedkoper zijn, maar nog steeds zeer functioneel. Sommige zijn ook opvouwbaar, zodat ze kunnen worden opgeborgen zonder ruimte in beslag te nemen.

Advertisement

Een ander type accessoire dat echt van pas kan komen zijn plankinzetten, planken die meerdere niveaus creëren in een bepaald kastcompartiment, net zoals in voorraadkasten en andere kasten in huis. Aangezien ze opgevouwen kleding of misschien tassen of zelfs schoenen moeten dragen, kunnen ze ook van metaal zijn en geen vlak, glad oppervlak hebben.

Transparante dozen zijn ook erg handig. In vergelijking met woonmanden of gewone dozen kun je met transparante dozen in één oogopslag zien wat je nodig hebt en natuurlijk beschermen ze tegen stof en vuil. Daarom zijn ze bijzonder nuttig in garderobekasten en inloopkasten.

Advertisement

Je kunt ook overwegen een hele kledingkast in te richten met manden van metaal: ze zijn duurzaam, je kunt zien wat erin zit en ze hebben een meer doorslaggevend ontwerp dat de kledingkast karakter kan geven.

Gebruik je thuis vaak verdelers in de kledingkasten?

Advertisement