Geen droogrek? Ontdek veel alternatieve manieren om het wasgoed aan de lucht te drogen!

door Natasja

31 Maart 2022

Geen droogrek? Ontdek veel alternatieve manieren om het wasgoed aan de lucht te drogen!
Advertisement

Niet iedereen heeft een wasdroger, en het kan ook gebeuren dat je met een kapot wasrek zit, of dat je het huis dat je net hebt betrokken nog moet inrichten, of dat je maar een paar dagen verblijft in een huurhuis dat niet over deze dingen beschikt.

Dus waar moet je dan de was ophangen? In werkelijkheid is het een kwestie van creatief zijn en gebruik te maken van alle steunpunten in huis om een tijdelijk gebrek te compenseren zonder dat je snel zomaar een wasrek moet gaan kopen. Hier volgen een paar tips.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Kleerhangers: verzamel alle hangers die je kunt vinden en zoek plekken in je huis waar je ze kunt ophangen. Ze kunnen worden bevestigd aan rails, kapstokken en zelfs aan de bovenrand van een deur worden gehangen. Gebruik de bredere hangers, vermijd de dunne ijzeren die een afdruk op de stof achterlaten en vervolgens gaan roesten.
  • Rugleuningen van stoelen: deze zijn ook handiger voor kleding dan voor lakens of grote, zware voorwerpen, maar vooral als de rugleuningen horizontale latten hebben, kun je ze een beetje als waslijnen gebruiken om de verschillende kledingstukken gemakkelijker gescheiden te houden.
  • De klassieke waslijn: grootmoeders middeltjes zijn altijd nuttig. Op het balkon of zelfs in een minder drukke kamer kun je elke waslijn spannen, zelfs een korte. Het belangrijkste is dat het op een geschikte hoogte hangt en dat het wasgoed niet tegen de grond schuurt. Denk er ook aan de lijn goed uit te rekken, want door het gewicht van de kleren die je eraan hangt, zal hij de neiging hebben te buigen en alle stof die moet drogen zal veel meer kreukels vertonen.
  • Leuningen van trappen of balkons: zorg ervoor dat je ze goed schoonmaakt en als je buiten ophangt, doe het dan alleen als het niet waait of zoek een voorwerp dat je helpt om een flap van de stof die je moet drogen vast te houden.
  • Rails en handdoekrekken: als je in de badkamer een paar vrije opbergrails of handdoekrekken aan de wand of op de vloer hebt, houd dan de badkamerdeur open en misschien zelfs het raam om vochtophoping te voorkomen en laat de kleren daar drogen.

Dit lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar deze remedies kunnen in geval van nood heel goed van pas komen!

Advertisement