Een tuin onder de trap: laat je inspireren door mooie groene binnenhoeken

door Natasja

19 April 2022

Een tuin onder de trap: laat je inspireren door mooie groene binnenhoeken
Advertisement

Planten moeten worden beschouwd als een fundamenteel element van de binnenhuisarchitectuur in elk huis. Ze verzachten de omgeving, helpen je gezondere lucht in te ademen en ze in huis hebben en verzorgen kan heel therapeutisch werken. Maar waar moet je ze laten? Naast vensterbanken of planken bij sommige ramen die voldoende natuurlijk licht binnenlaten, zijn er ook andere plaatsen in huis om te overwegen, zoals de ruimte onder trap.

Als de trap in huis namelijk zo is aangelegd dat hij vrij open is en er ruimte onder de tredes overblijft, en er bovendien glazen wanden, ramen of dakramen zijn die licht van buiten naar binnen laten, dan kan deze ruimte, die vaak moeilijk in te richten is, de meest fascinerende van allemaal worden door er echte binnentuinen in onder te brengen.

Advertisement

Als er maar genoeg licht is, kun je al de potten onder de trap bijelkaar zetten.

Advertisement

Of maak gebruik van een grote, stevige boekenkast.

Het idee om twee verschillende soorten grind te gebruiken om het overdekte bloemperk te versieren is ook een leuk idee, en vervolgens slim gebruik te maken van op de grond geplaatste spots om de verschillende planten op een schilderachtige manier te verlichten.

Het perk zou de groene ruimte kunnen zijn die de woonkamer en de trap scheidt.

De tuin onder de trap ziet er ook mooi uit met houten vloeren, misschien maar aan één kant.

Advertisement

En als je er niet van houdt de muur gewoon wit te laten, kun je overwegen hem op de een of andere manier te bedekken, ook met bamboe- of stropanelen.

Uiteraard moet goed worden nagedacht over het soort planten dat je op deze plaatsen zult zetten: planten die echt minder verzorging nodig hebben, zoals zamioculcas, zijn geschikt.

Advertisement

Wil je enkele prominente beelden tussen de planten plaatsen? Het is ook mooi, als de architectuur van het huis het toelaat, om lange lampen in het trappenhuis te hebben. En het zouden ook lampen kunnen zijn om de planten te helpen groeien wanneer er weinig natuurlijk licht is.

Er zijn echt fantastische voorbeelden waar je inspiratie uit kunt halen.

Advertisement

Wat dacht je van een verticale tuin onder de trap? Door de juiste lampen te plaatsen, kun je groene muren kweken!

Denk vervolgens aan het afsluiten van de ruimte onder de trap met glazen wanden, die onder de balustrades doorlopen en vervolgens de tuin eronder in een vitrine omsluiten.

Zou je het leuk vinden om zo'n tuin onder de trap te hebben?

Advertisement