Is je kussensloop te groot voor je kussen? Gebruik deze truc die populair is op TikTok om het op te lossen

door Natasja

30 Maart 2022

Is je kussensloop te groot voor je kussen? Gebruik deze truc die populair is op TikTok om het op te lossen
Advertisement

Soms komt het voor dat je een lakenset koopt die je erg mooi vindt, maar waarvan de afmetingen niet helemaal geschikt zijn voor je matras of zelfs voor de kussens. Het kan gebeuren dat je de stof goed onder de matras moet stoppen omdat er anders vervelende plooien ontstaan, of dat je andere kussens moet gebruiken omdat de kussenslopen te groot zijn.

Wanneer een lange lap stof aan de zijkant van het kussen blijft hangen, ziet het bed er niet zo netjes uit als je zou willen. Dit is natuurlijk niet zo heel erg, maar aangezien dit heel snel met een klein gebaar opgelost kan worden, loont het de moeite dit te doen zodra je de kussens in hun kussenslopen schuift.

via Tidy Pro Tips/TikTok

Advertisement
Tutorial via @tidycademypro/TikTok

Tutorial via @tidycademypro/TikTok

De truc is heel eenvoudig, maar als je hem nog nooit hebt gezien, kun je de TikTok-video (https://www.tiktok.com/@tidycademypro/video/7037274988977655087) van gebruiker @tidycademypro, bekijken die laat zien hoe snel en gemakkelijk het is.

    1. Doe het kussen helemaal in de sloop, laat het extra deel van de kussensloop slechts aan één kant hangen.
    2. Knijp in de kussensloop om hem op te tillen waar het kussen zit, neem de overtollige stof en stop hem in de kussensloop zelf, over het kussen heen. Probeer de stof die je instopt glad te strijken en zo veel mogelijk uit te rekken.
    3. Stop het er goed in, neem dan de "nieuwe" hoeken van de kussensloop en trek ze opzij, zodat eventuele kreukels of oneffenheden verdwijnen.

In een paar seconden heb je een te grote kussensloop aangepast aan de werkelijke grootte van het kussen, en het bed ziet er echt netter uit.

Wanneer je de lakens verschoont, kun je er ook aan denken om 4 of 5 druppels van een essentiële olie op te doen die ontspanning en een goede slaap bevordert, zoals lavendel.

En nu we het toch over kussenslopen hebben, een ander grootmoeders trucje komt altijd van pas: als je de beddengoedsets na het wassen en strijken in een kast moet opbergen, en om te voorkomen dat er een stapel ontstaat met verschillende gelaagde elementen die kunnen verschuiven telkens als je een van de verschillende lakensets uit de kast moet halen, kun je elk stuk in een van de kussenslopen stoppen, die dan een soort zak wordt. Zo weet je altijd in één oogopslag welke beddegoedset je nodig hebt en ziet de hele kast er een stuk netter uit.

Advertisement