Wil je spectaculaire kaarsen maken in slechts een paar stappen? Gebruik schelpen

door Natasja

08 Mei 2022

Wil je spectaculaire kaarsen maken in slechts een paar stappen? Gebruik schelpen
Advertisement

Kaarsen zijn altijd een onnavolgbaar decoratief accessoire: sommige zijn mooi en geurig, zelfs als ze niet aangestoken zijn, maar het is wanneer je ze aansteekt dat ze de sfeer van de kamer veranderen, waardoor deze intiemer en magischer wordt, romantischer wanneer dat nodig is.

En als dit alles al geldt voor zeer eenvoudige kaarsen, dan geldt het nog meer voor kaarsen met een speciale vorm. Kaarsen maken is leuk, maar zelfs als je niet al de hulpmiddelen hebt die je voor deze hobby nodig hebt, kun je prachtige kaarsen maken met was van andere kaarsen die je thuis hebt, maar ook met theelichtjes en nieuwe kaarsen maken in creatieve houders, zoals schelpen. Als je thuis schelpen hebt die je tijdens een reis hebt gekocht (je mag ze nooit van het strand meenemen), of je kunt ze zelfs online kopen (en er zijn ook hele mooie namaakschelpen), dan ben je praktisch klaar om er originele kaarsen van te maken.

Advertisement
Video Tutorial via TheSorryGirls/YouTube

Video Tutorial via TheSorryGirls/YouTube

Als je helemaal vanaf het begin wilt beginnen, is het een leuk idee om de schelp te verven met een metallic afwerkingsspray, en dan de lonten en de was klaar te hebben, die je dan au bain-marie smelt en als je wilt kun je er etherische oliën aan toevoegen. Het enige wat je hoeft te doen is de lont in het midden van het meest holle deel van de schelp te plaatsen en de was er voorzichtig in te gieten, waarna je hem laat afkoelen tot hij hard wordt.

Advertisement

Deze methode werkt met elke soort schelp! En als je toevallig geen gesmolten was en lonten hebt, maar wel waxinelichtjes, kun je de metalen houder verwijderen en de was smelten.

En de lont? Afhankelijk van de grootte van de schelp die je wilt gebruiken, kun je kiezen tussen twee technieken:

  • Als de kaars te klein is voor een hele lont (nog niet gesmolten), verhit het lemmet van een mes en snij voorzichtig een cilinder van was rond de lont uit. Doe dit deel van de kaars met de hele lont in de schelp, smelt dan de rest en giet het rond het vaste deel, zodat de schelp helemaal gevuld is.
  • Als de kaars erg groot is, gaat een hele, vaste lont direct in het midden, en worden de andere gesmolten stukken gebruikt om de schelp helemaal te vullen.

Je kunt elk type schelp gebruiken dat de vorm heeft om met was te worden gevuld en een lont heeft om te worden aangestoken.

En als je alleen schelpen hebt die te klein zijn, zou je ze kunnen gebruiken om een kaars te versieren die in een vorm is gegoten (of in een glas).

Zou je het leuk vinden om soortgelijke kaarsen te maken?

Advertisement