Was je de microvezeldoeken op de juiste manier? Zoek uit hoe je ervoor kan zorgen dat je ze niet na korte tijd weggooit

door Natasja

29 Maart 2022

Was je de microvezeldoeken op de juiste manier? Zoek uit hoe je ervoor kan zorgen dat je ze niet na korte tijd weggooit
Advertisement

Microvezeldoeken zijn accessoires die je dagelijks intensief gebruikt voor duizend verschillende klusjes in huis: ze zijn uitstekend geschikt voor afstoffen en schoonmaken, omdat ze vuil goed opvangen zonder het risico te lopen krassen te maken op de meest delicate oppervlakken. Als je ze kunt wassen, hoef je bovendien geen geld te verspillen - en ook het milieu niet te vervuilen - door talloze wegwerpalternatieven te kopen, zoals bijvoorbeeld bepaalde soorten keukenpapier.

Aangezien ze in de loop van de tijd met meer soorten vuil in aanraking komen, is het waarschijnlijk dat ze, zelfs als je ze na elk gebruik met een beetje zeep afspoelt en wast, uiteindelijk onaangename geuren zullen verspreiden of, erger nog, schimmel zullen vormen tussen de vezels. Wat dan te doen? Hardnekkig vuil kan worden verwijderd met een eenvoudige truc, die ook schimmelvorming voorkomt. Lees verder om meer te weten te komen.

via @lacasadimattia/TikTok

Video tutorial via @lacasadimattia/TikTok

Video tutorial via @lacasadimattia/TikTok

Een bondgenoot die nooit in huis mag ontbreken is mild bleekmiddel, d.w.z. bleekmiddel dat ook voor gekleurde kleding kan worden gebruikt omdat er geen gevaar is dat die gaat bleken. Het is een truc die ook wordt geïllustreerd in deze TikTok video, (https://www.tiktok.com/@lacasadimattia/video/7057911099680656645)en het is zeker de moeite waard om te proberen.

Alles wat je nodig hebt is een schepje (een dopje) mild bleekmiddel, en een teil of spoelbak.

    1. Leg het doekje in de teil of spoelbak (met de afvoer dicht) en leg het plat neer, eventueel nadat je het grootste deel van het vuil met wat water en zeep hebt verwijderd, en het hebt uitgespoeld en uitgewrongen.
    2. Giet er een dopje bleekmiddel over. Dit bleekmiddel, dat ook een aangename geur heeft, bevat waterstofperoxide dat een licht schuim zal produceren wanneer het in contact komt met de vuilresten tussen de vezels van het doekje. Zorg ervoor dat het hele doekje geïmpregneerd is door het bleekwater in een straaltje erover heen te gieten.
    3. Voeg warm water toe om het doekje te bedekken.
    4. Met een rubberen handschoen aan of ook met een oude pollepel, beweeg het doekje een beetje in het water.
    5. Laat het 30 minuten weken. Je kunt een druppel afwasmiddel toevoegen, maar vermijd altijd het mengen van bleekmiddel met azijn.
    6. Goed uitspoelen, uitwringen en je doekje is weer zo goed als nieuw.

Zo gaan ze veel langer mee, bespaar je geld en vermijd je vervuiling. En als je de doekjes steeds ontsmet houdt, zijn ze altijd klaar voor elk schoonmaakklusje.

Advertisement