Versterk wifi in huis met eenvoudige aluminiumfolie: ontdek de truc

door Natasja

01 April 2022

Versterk wifi in huis met eenvoudige aluminiumfolie: ontdek de truc
Advertisement

Het hebben van een internetverbinding in huis is een basisbehoefte geworden in het dagelijks leven, en in de overgrote meerderheid van de gevallen is het signaal dat je gebruikt het draadloze signaal van een router, d.w.z. een wifi-verbinding. De router slaagt er echter niet altijd in een sterk signaal uit te zenden. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, te beginnen met een slecht vermogen en een slechte kwaliteit van de upstreamverbinding, maar het is mogelijk het signaal te versterken met een eenvoudige truc.

Je kunt de aluminiumfolie gebruiken die je gebruikt om te koken, en voor weinig geld kun je een groot verschil maken voor de surfervaring op al je apparaten. Lees verder om meer te weten te komen.

via Dartmouth University

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Het enige wat je hoeft te doen is een barrière te maken met aluminiumfolie, die je vlak achter de router plaatst: op die manier wordt het signaal niet verspreid, maar "weerkaatst" tegen de metalen wand en wordt het teruggeleid naar de rest van de kamer. De verlenging van het signaal neemt dus toe, maar ook de kracht ervan: de verbinding wordt in feite iets sneller en ook stabieler.

Dit was ook het onderwerp van een studie aan het Dartmouth College in Amerika: de onderzoekers namen blikjes frisdrank of bier en plaatsten die achter verschillende soorten routers, bedekten ze met aluminiumfolie en vormden een deflector met telkens een iets andere vorm, die precies zo was geoptimaliseerd dat het signaal naar wens werd omgeleid, zodat het niet verloren ging in de richting waar het niet nodig was.

Het is ook een veiligheidsmaatregel

Deze truc zorgt ook voor een betere beveiliging van de verbinding: hackers krijgen moeilijker toegang tot privé-verbindingen omdat het signaal niet tot buiten de kamer/het huis reikt, zodat ze zich niet kunnen verbinden om vervolgens de verschillende op Wi-Fi aangesloten apparaten binnen te dringen.

Het is een mechanisme dat bijvoorbeeld ook kan worden toegepast op radiosignalen als er in huis interferentie is tussen meerdere apparaten.

Kortom, met weinig geld kun je proberen een slecht signaal te verbeteren, waardoor het krachtiger en ook veiliger wordt: heb je het al eens geprobeerd?

Advertisement