Maak de tuin comfortabeler met originele handgemaakte banken

door Natasja

27 Maart 2022

Maak de tuin comfortabeler met originele handgemaakte banken
Advertisement

Tuinen zijn ruimtes om het hele jaar door te bewonen, en het is prettig om ze comfortabel te maken door op strategische plaatsen bankjes te plaatsen om op te zitten. Een bankje, in feite, kan groene hoekjes versieren op een zodanige manier dat je in elk seizoen kunt genieten van hun schoonheid: het is noodzakelijk om er een te kiezen met geschikte vormen en materialen om zo goed mogelijk te integreren in het landschap, het op een harmonieuze manier te verrijken, en om het zo te plaatsen dat elke keer dat je erop zit je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op een bepaald punt van de tuin.

Om uit te rusten en enkele bomen, struiken of bloemperken te bewonderen, of misschien om in de zomer in de koele schaduw van een grote plant te zitten, zijn banken altijd nuttige buitenmeubels, en je kunt veel verschillende soorten maken, ook met DIY.

Advertisement
myrepurposedlife.com

myrepurposedlife.com

Als je oude stoelen hebt waar je niet goed raad mee weet, kun je ze combineren en er een bankje voor buiten van maken, dat je in elke kleur kunt verven die je maar wilt.

Advertisement

Er zijn ook genoeg ideeën voor het gebruik van pallets, ook met een comfortabele rugleuning om op te leunen.

instructables.com

instructables.com

Met hout van pallets of ander hout dat je kunt recyclen of kopen, kun je verfijndere modellen maken, zoals dit model waarvan de zitting is versierd met planken in een visgraatmotief.

Bakstenen en een stenen of houten plaat: het is mooi, rustiek en nuttig om gewoon potten op te zetten, als een muurtje.

fabeveryday.com

fabeveryday.com

Een meer eenvoudig, geometrisch ontwerp: met behulp van geperforeerde betonstenen en houten balken kunnen in een handomdraai - en tegen weinig kosten - robuuste en ruime banken worden gecreëerd.

Advertisement

De combinatie van beton en hout is altijd een winnaar.

Online vind je vele ontwerpen om je te inspireren tot nog meer innovatieve ontwerpen, zoals een bankje dat aan één kant op een pot rust!

Advertisement

Als je van meer rustieke en natuurlijke ontwerpen houdt, kun je ruwe boomstammen gebruiken.

Bij gebruik van boomstammen is het altijd beter om het hout met olie af te dichten tegen weersinvloeden. De meest gebruikte oliën zijn lijnolie, walnootolie of tungolie.

Advertisement

De stammen en houten platen die nog de natuurlijke vorm van de boom hebben, zijn zeer schilderachtig in rustieke omgevingen en niet alleen.

En ook met deze materialen kunnen modernere ontwerpen worden gemaakt.

Advertisement

Wat dacht je ervan om de bank te verwerken in een houten bekleding van een van de muren van het huis?

Heb je wel eens zelf bankjes voor je tuin gemaakt?

Advertisement