Volg de methode op TikTok om etiketten van blikjes en deksels te verwijderen

door Natasja

29 Maart 2022

Volg de methode op TikTok om etiketten van blikjes en deksels te verwijderen
Advertisement

Geen vervelende resten papier en lijm meer op glazen potten en voedselhouders: de etiketten die aan de wanden van plastic en glas kleven, kunnen volledig verdwijnen met een eenvoudige DIY-methode die viraal is gegaan op TikTok.

Op het profiel van La Casa di Mattia is een filmpje (https://www.tiktok.com/@lacasadimattia/video/7055976108411325701) te zien waarin wordt uitgelegd hoe je met zeep en olie in een paar stappen de etiketten kunt verwijderen die je op glazen potten, zoals die van jam, sauzen en producten in olie vindt, die je opnieuw wilt gebruiken. Het werkt ook met plastic voedselbakken, of elke plastic of glazen verpakking in het algemeen waarvan je de etiketten wilt verwijderen.

via @lacasadimattia/TikTok

Advertisement
@lacasadimattia/TikTok

@lacasadimattia/TikTok

Het is een eenvoudige en vrij snelle methode, en het is nog efficiënter als je het voor veel voorwerpen tegelijk gebruikt. Zet dus een paar potten en houders met etiketten opzij, en volg dan deze stappen:

  • Vul een teil of ook de spoelbak met warm water en een paar druppels afwasmiddel.
  • Laat de houders en potten er 10-15 minuten in weken, zodat het water het papieren deel van het etiket zacht maakt.
  • Neem een borstel met harde haren, zoals een afwasborstel, en zet de houders op de plank naast de spoelbak of op een aanrecht in de buurt. Schrob een beetje om het grootste deel van het etiket eraf te krijgen, zodat de resten niet in het water vallen.
  • Neem wat gewone keukenolie (elke plantaardige olie is goed) en giet die over het papier en de lijmresten, maak de borstel nat en ga ermee over de houder, schrobbend tot alle sporen van het etiket verdwenen zijn. Het kan nodig zijn nog een paar druppels olie toe te voegen.
  • Op dit punt moet je de olie afspoelen, en dan ze weer in de spoelbak doen en een spray-ontvetter of ook ander afwasmiddel gebruiken. Goed schrobben tot alle vetsporen verdwenen zijn. De pot of voedselbak zal in perfecte staat verkeren, alsof er nooit een etiket op gezeten heeft!

Een waarschuwing: als de houders van dunner of lage kwaliteit plastic zijn, gebruik dan niet tè warm water, want dan kunnen ze vervormen.

Voor meer informatie kun je deze video (https://www.tiktok.com/@lacasadimattia/video/7055976108411325701) en de reacties bekijken.

Advertisement