Laat vele alledaagse voorwerpen langer meegaan door deze briljante tips te volgen

door Natasja

11 Maart 2022

Laat vele alledaagse voorwerpen langer meegaan door deze briljante tips te volgen
Advertisement

Elke dag gebruiken we heel veel voorwerpen om een groot aantal verschillende activiteiten uit te voeren: in de verschillende kamers van het huis en op kantoor zijn er dus hulpmiddelen en gebruiksvoorwerpen die vaak worden gebruikt en daarom in min of meer korte tijd verslijten, waardoor je gedwongen bent alles periodiek te vervangen door nieuwe aankopen.

Zuinig zijn is echter fijn voor je portemonnee en goed voor het milieu, dus is het handig een paar tips te kennen die je helpen onnodige verspilling te voorkomen, zodat je veel voorwerpen langer kunt gebruiken. Hieronder vind je enkele van de meest populaire tips die op internet te vinden zijn.

Advertisement
pxhere.com

pxhere.com

Als je een beetje zout op de kaarsen strooit, branden ze langzamer, net als wanneer je ze in de vriezer legt voordat je ze aansteekt: de was doet er langer over om te smelten, zodat de kaarsen langer meegaan.

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Hoe vaak komt het niet voor dat iemand in huis te veel toiletpapier van de rol trekt die in de badkamer hangt? En het is moeilijk om dit te verhelpen door het teveel op te rollen alvorens het deel af te scheuren dat echt nodig is. Een manier om te voorkomen dat de rol te snel ronddraait, is hem zo te vouwen dat de kartonnen koker in het midden ook ovaal wordt, waardoor het moeilijker wordt het papier eraf te trekken.

pxhere.com

pxhere.com

De sponzen die je gebruikt om de vaat te doen of keukenoppervlakken schoon te maken, komen in contact met veel verschillende soorten vuil en raken ermee doordrenkt. Naast het grondig wassen na elk gebruik, eventueel met behulp van witte azijn, kun je ze ontsmetten door ze in de magnetron te leggen, na ze in water (azijn is ook goed) te hebben geweekt, en ze gedurende 30 seconden op middelhoog vermogen te "koken".

Als je slechts één spons gebruikt voor het reinigen van oppervlakken die in contact zijn geweest met rauw vlees, zal alleen die spons vaker moeten worden vervangen dan de andere.

Koekenpannen met antiaanbaklaag kunnen veel langer meegaan als ze regelmatig met olie worden behandeld, waardoor de laag herstelt als hij niet te zeer beschadigd is. Vul de pan met warm water en zeep, laat het even pruttelen en giet het dan af en spoel het af. Vervolgens, na het drogen met keukenpapier, giet je er een lepel plantaardige olie in en verspreid die over het gehele binnenoppervlak. Verwarm gedurende een minuut, haal van het vuur en laat afkoelen. Verwijder overtollige olie met keukenpapier.

pxhere.com

pxhere.com

Wanneer je de handdoeken uit de wasmachine haalt, klop ze dan krachtig uit voordat je ze ophangt, zodat ze zachter worden. Het is ook altijd beter niet te veel tegelijk te wassen, want dat belast de stoffen en verkort hun levensduur.

Advertisement
world.openfoodfacts.org

world.openfoodfacts.org

Heb je nog bloem over en ga je een tijdje weg, of is het bloem die je niet vaak gebruikt? Doe het in luchtdichte bakjes en bewaar het in de vriezer!

pixabay.com

pixabay.com

Maak scheermesjes langer houdbaar door ze niet in de buurt van vochtbronnen te bewaren, en vergeet niet ze na elk gebruik goed schoon te maken en af te drogen met een handdoek.

Advertisement

Als een trui na het wassen een beetje gekrompen is, kun je hem nog redden. Een manier om het te proberen is hem te weken in enigszins lauw water waarin je een royale hoeveelheid haarconditioner hebt gegoten, die de vezels van de stof kan rekken. Probeer het na een half uur zachtjes en gelijkmatig met je handen uit te rekken, zonder te veel kracht uit te oefenen.

Brood kan, net als bloem, gemakkelijk worden ingevroren om langer mee te gaan, en wanneer je het ontdooit, hoef je alleen maar de magnetron of de oven te gebruiken om het smakelijk en geurig te krijgen.

Advertisement

Gebruik je vochtige doekjes om je brillenglazen schoon te maken? Gooi ze niet weg, ze kunnen ook nuttig zijn voor pc-, tablet- en smartphoneschermen.

Wat extra aandacht kan geweldige resultaten geven!

Advertisement