Zwarte strepen op de vloer of de muren? Probeer deze DIY methoden om ze te verwijderen

door Natasja

12 Maart 2022

Zwarte strepen op de vloer of de muren? Probeer deze DIY methoden om ze te verwijderen
Advertisement

Niet alle vlekken op vloeren zijn gemakkelijk te verwijderen met water en zeep, vooral in het geval van houten vloeren, die niet te vaak met water moeten worden schoongemaakt. Schoenzolen kunnen donkere sporen op de vloer achterlaten, evenals de wieltjes van meubelen en andere voorwerpen. En die donkere strepen verschijnen soms ook op muren en ze worden er daardoor niet mooier op.

Er zijn echter een aantal DIY trucs die je kunt toepassen om ze te verwijderen, en ze zijn allemaal vrij eenvoudig en goedkoop. Van tennisballen tot azijn, ontdek hoe je donkere strepen op vloeren en muren kunt wegwerken.

Advertisement
  • De tennisbal: je hebt een nieuwe, schone tennisbal nodig, en je hoeft hem alleen maar als gum te gebruiken door te wrijven om de sporen van je schoenen uit te wissen. Dit is een methode die vaak wordt gebruikt op houten vloeren, en om het handiger te maken kun je met een stanleymes een "X" trekken, zodat je de bal kunt openen en het uiteinde van een houten handvat erin kunt steken, zodat je je "gum" gemakkelijker kunt gebruiken.
  • Gum: het soort dat op school wordt gebruikt, kan ook nuttig zijn voor donkere strepen op vloeren. Zorg ervoor dat ze niet bevuild zijn met potloodstrepen of iets anders.
  • Op tegel- of aardewerkvloeren kun je ook baking soda vermengd met warm water proberen om een lichte pasta te maken. Gebruik een microvezeldoek of een zachte spons om de sporen van vuil weg te vegen, en maak schoon en droog zoals gewoonlijk.
  • Sommige mensen gebruiken ook nagellakremover. Het is niet geschikt voor zeer kwetsbare vloeren en kan hoe dan ook de glanzende afwerking van de vloerbedekking op den duur beschadigen, zodat het met mate moet worden gebruikt.
  • Magische Melamine Spons: melamine sponzen zijn even handig op muren als op vloeren, en worden net als gewone sponsen gebruikt.
  • Op muren (die geen delicaat behang hebben) kun je ook deze methode gebruiken: meng in een kom een halve liter warm water, een glas witte azijn en een paar druppels afwasmiddel. Gebruik een kleine spons om het mengsel over de vlekken te wrijven, schrob elke vlek, gebruik dan een zachte doek om de hele muur te wassen, spoel af met een andere doek en droog ten slotte af met een laatste droge doek.

Heb je een voorkeursmethode om dit soort vlekken te verwijderen?

Advertisement