Decoreer je huis met prachtige bloembollencomposities om de lente te verwelkomen!

door Natasja

08 Maart 2022

Decoreer je huis met prachtige bloembollencomposities om de lente te verwelkomen!
Advertisement

Het is leuk om een kamer op te fleuren met een mooie vaas met elegant gerangschikte bloemen: op tafels, meubelplanken, vensterbanken of nachtkastjes en meer, ze zijn altijd een kleurrijk en aangenaam accent in elke kamer. Maar tenzij het kunstbloemen zijn, of misschien droge en geschilderde bloemen, zullen ze na een paar dagen snel vergaan.

Wat zijn de alternatieven? Gebruik potten met kamerplanten of... bloembollen! Er zijn veel bloemen die bloeien vanaf het einde van de winter en die worden geproduceerd uit bollen of wortelstokken. Tulpen, hyacinten, sneeuwklokjes, narcissen en vele andere worden prachtige decoraties in huis, die je vervolgens kunt proberen verder te kweken in kleine potten of te verplaatsen naar grotere potten of de tuin.

Advertisement

Krokussen, mossen en meer: struin de marktkramen, supermarkten en kwekerijen af naar de bloemen die je het mooist vindt.

Advertisement

Je kunt oude geëmailleerde kopjes en potten gebruiken, het soort dat anders zou worden weggegooid. Of ook glazen vazen waar eerst grote geurkaarsen in stonden.

Weet je niet wat te doen met kopjes, die waarschijnlijk als enige zijn overgebleven van een of ander servies? Je kunt er bloembollen in doen!

Waterglazen, bierglazen en wijnglazen zijn ook geschikt. Je kunt ze ook versieren met een beetje mos.

Wanneer heb je voor het laatst de antieke terrine of rijstkom van je grootmoeder gebruikt? Je zou ze kunnen veranderen tot plantenbakken voor bloembollen.

Advertisement

Natuurlijk zijn eenvoudige terracotta potten altijd meer dan geschikt, of ze nu in hun natuurlijke staat worden gelaten of worden geschilderd.

Maar door het compacte en kleine formaat van de bollen kun je je uitleven in composities die met andere planten onmogelijk zijn.

Advertisement

Verzinkt metalen teilen en houders zijn een zeer mooi country keuze.

Oude keramische kannen en terrinen kunnen, zelfs als ze een beetje afgebrokkeld of beschadigd zijn, opnieuw op decoratieve wijze worden gebruikt.

Advertisement

Wat dacht je van een bloeiende juskom op de vensterbank? Bij al deze houders die geen drainagegaten hebben, moet je voorzichtig zijn met de hoeveelheid water die je geeft, en met de frequentie van het besproeien: het is altijd beter niet te veel te geven om rotting van de bollen te voorkomen.

Oude metalen gereedschapskisten of voor vergelijkbare hulpmiddelen zijn perfecte bollenplantenbakken.

Welke bloemen zou je thuis op deze manier willen kweken?

Advertisement