Geef een andere wending aan het dagelijkse leven met 9 briljante trucs die je niet mag vergeten

door Natasja

04 Maart 2022

Geef een andere wending aan het dagelijkse leven met 9 briljante trucs die je niet mag vergeten
Advertisement

Het openen van een zak chips die helemaal tot op de bodem open scheurt, eten dat maar half opgewarmd is in de magnetron (of beter gezegd, één deel bevroren en één deel hartstikke heet) of drie keer teveel het benodigde flosdraad gebruiken elke keer dat je je tanden poetst zijn zeker niet de ergste problemen van het leven, maar het vinden van oplossingen voor subtiel vervelende situaties zoals deze kunnen het dagelijkse leven zeker op een positieve manier veranderen.

Trucs om deze ergernissen te vermijden zijn altijd voorhanden, je hebt alleen de juiste inspiratie nodig. Hier zijn enkele van de meest populaire trucs die op internet te vinden zijn.

Advertisement

Heb je er genoeg van dat eten ongelijkmatig in de magnetron wordt opgewarmd? De warmte wordt gelijkmatiger verdeeld als je het voedsel in een "ring" schikt met, indien mogelijk, een gat in het midden.

Advertisement


Voorkom dat je sokken op een of andere manier in de wasmachine verdwijnen door ze altijd in de waszakken voor delicaat wasgoed te doen!

Als je een manier zoekt om alle kleinere sieraden, zoals oorbellen en ringen, snel terug te vinden, help jezelf dan door bakjes in de lades te plaatsen: medicijndoosjes (ook voor op reis) of ijsblokjesbakjes zijn handig.

Een goed alternatief voor een klem om voedselzakken te sluiten is... een oude plastic fles: snijd alleen de bovenkant eraf, doe de zak erin met de rand die boven de fles uitsteekt en sluit af met de dop.

u/eat_with_your_***/Reddit

u/eat_with_your_***/Reddit

Als je bij het openen van een zakje chips of andere verpakkingen het gevaar loopt het pakje te wijd open te maken, kun je met een kantoorperforator een gaatje maken.

Advertisement

Gebruik minder flosdraad en op een handigere manier: neem een kleiner stuk en knoop het in een cirkel. Je hebt alleen je vingertoppen nodig om hem te gebruiken en hij gaat langer mee.

Als je ijs klaar wilt hebben als eerste hulp bij kleine verwondingen, bewaar dan natte sponzen in luchtdichte zakjes in de vriezer.

Advertisement

In de potjes van bijvoorbeeld pindakaas of sesampasta, ontstaat na enige tijd een laagje olie. Bewaar ze ondersteboven, zodat je ze, wanneer je ze nodig hebt, alleen maar een beetje hoeft te schudden om ze weer te mengen.

pxhere

pxhere

De handigste positie voor achteruitkijkspiegels is die waarbij je de weg achter de auto het beste kunt zien, en om dit te doen moet je de spiegel zo bewegen dat hij eigenlijk maar een klein stukje van de achterkant van de auto omlijst.

Welke andere handige trucjes ken jij?

Advertisement