Wil je grijs haar op een natuurlijke manier bedekken? Gebruik koffie

door Natasja

01 Maart 2022

Wil je grijs haar op een natuurlijke manier bedekken? Gebruik koffie
Advertisement

Koffie is een drank die over de hele wereld populair is, met zijn vele manieren om ervan te genieten en hem te combineren met andere ingrediënten en smaken. In al zijn oneindige variaties verliest het echter nooit een fundamenteel kenmerk: het geeft onze dagen een stoot energie, dankzij de cafeïne die het bevat. Dit is precies wat wordt gebruikt in sommige huismiddelen voor lichaamsverzorging.

Met name de truc om koffie te gebruiken om je haar op natuurlijke wijze te verven, zodat je grijze haren kunt bedekken zonder chemische kleurstoffen, is erg populair. Het is het doeltreffendst als er nog maar weinig grijze haren zijn en het haar bruin of zwart is. Lees verder om meer te weten te komen.

Creativo, maxpixel.net

Creativo, maxpixel.net

Koffie is een donkere drank, en werkt net zo goed als een lichte verf op het haar. De beste resultaten worden verkregen met espresso, een sterkere, volle drank. Dus bereid het volgende:

  • Ten minste twee kopjes sterke koffie (voor degenen met dik haar zelfs 4), die volledig moeten afkoelen.
  • Een fles met een verstuiver
  • Een douchemuts (maar je kunt ook kleine plastic zakjes gebruiken die je aan één kant afknipt en om je hoofd bindt, of ook huishoudfolie). Een ecologisch alternatief zijn stoffen douchemutsen die speciaal zijn ontworpen voor haarmaskers, hoewel deze zelf ook wat koffie zullen absorberen.

Het proces is heel eenvoudig:

    1. Bereid de koffie op natuurlijke wijze, zonder suiker, en laat hem volledig afkoelen.
    2. Giet het in de sprayflacon.
    3. Was je haar met shampoo en conditioner (of een masker die je in plaats van conditioner gebruikt).
    4. Spoel het haar uit en dep het voorzichtig droog.
    5. Spuit een royale hoeveelheid koffie door je haar, van aanzet tot punten.
    6. Masseer vervolgens je hoofdhuid gedurende een paar minuten. Als je wilt, kun je nu conditioner/masker gebruiken en de koffie onmiddellijk na het wassen gebruiken.
    7. Bedek met een douchemuts.
    8. Laat 20 minuten zitten.
    9. Afspoelen met lauw water, droogdeppen met een handdoek.

Soms moet de behandeling verschillende keren na elkaar worden herhaald om een merkbare kleuring te zien.

Koffie op je haar aanbrengen kan ook helpen om de groei te stimuleren, haaruitval te verminderen, de haarwortels te versterken en de zachtheid en glans van je haar te verbeteren. Het is het proberen waard, zorg er altijd voor dat je perfect koude koffie gebruikt!

Advertisement