Weet je niet hoe je dierenharen uit de vloerbedekking en vloerkleden kunt verwijderen? Probeer deze methode die populair is op sociale media

door Natasja

06 Maart 2022

Weet je niet hoe je dierenharen uit de vloerbedekking en vloerkleden kunt verwijderen? Probeer deze methode die populair is op sociale media
Advertisement

Iedereen die huisdieren in huis heeft, weet dat hij of zij dagelijks een strijd moet leveren met een grote hoeveelheid haar die zich overal ophoopt. Hoe vaak je je hond of kat ook borstelt in de hoop de meeste haren in één keer op één plaats te krijgen, of hoe vaak je ook stofzuigt, het is elke dag weer een ongelijke strijd. De vloerbedekking is bijzonder moeilijk schoon te houden, evenals vloerkleden en bekleding van banken en stoffen stoelen.

Dus wat kun je doen om er op een bevredigende manier van af te komen? Een doeltreffend antwoord komt van de sociale media, met name van Seth Moranda Kennedy, die haar techniek laat zien in een TikTok-video.

via Seth Moranda Kennedy/TikTok

sethmo33/TikTok

sethmo33/TikTok

De virale video op het sociale platform toont Samantha die geduldig het tapijt op de vloer "kamt" met een trekker, net zoals die je voor glas gebruikt: het rubberen blad dat de waterdruppels opvangt, is in feite ook goed voor het opvangen van haar op zachte oppervlakken zoals tapijt, maar ook banken en fauteuils, en zelfs autostoelen.

In de video zie je hoe de vrouw methodisch al het haar van onder het meubilair verzamelt, waar het meestal onmogelijk is om grondig schoon te maken. Ze verzamelt ze zodat ze een compacte strook vormen in het midden van de vloer en als ze klaar is met het schoonmaken van die moeilijke gebieden, komt de stofzuiger tevoorschijn om het werk te voltooien: één keer erover heen en ze zuigt de zorgvuldig gevormde strook haar op, en de vloer is weer schoon.

Je kunt de TikTok video hier https://www.tiktok.com/@sethmo33/video/7055795186013572399 bekijken. Dus als je niet de handigste, krachtigste stofzuiger hebt, kan deze truc heel handig zijn om af en toe een grondige schoonmaakbeurt te geven!

Voor banken en fauteuils bestaat er een snelle en doeltreffende, zij het iets minder precieze methode die van pas komt wanneer je de kamer volgens je gewone routine schoonmaakt en wat meer haast hebt, zonder de stofzuiger te pakken: trek de bekende rubberen handschoen aan (zoals die waarmee je de afwas doet), maak hem een beetje nat en veeg er dan de stof mee af, zodat het grootste deel van de haren die aan de bekleding kleven, met de hand wordt opgenomen.

Heb jij een favoriet middel om haar en dierenharen te verwijderen?

Advertisement