Vlekken op de bodem van het toilet? Verwijder ze met eenvoudige huismiddelen

door Natasja

24 Februari 2022

Vlekken op de bodem van het toilet? Verwijder ze met eenvoudige huismiddelen
Advertisement

Van alle schoonmaakwerkzaamheden die regelmatig gedaan moeten worden, is het schoonmaken van de badkamer een van de vervelendste, vooral als het toilet moet worden schoongemaakt. Het toilet raakt niet alleen bevlekt door organisch afval, maar ook door kalkaanslag en de schoonmaakmiddelen die je vaak gebruikt.

Van tijd tot tijd is het dus nodig de handen uit de mouwen te steken en de onaangename taak uit te voeren. Hard water laat niet alleen afzettingen achter op de wanden van de toiletpot, maar ook op de bodem van het toilet. Aanvankelijk zijn de vlekken zeer lichtgeel, maar na verloop van tijd, als deze minerale afzettingen niet worden verwijderd, worden ze bruin en kunnen ze gemakkelijk worden verward met ander vuil. Ontdek de beste methoden voor een regelmatige en grondige reiniging van het toilet.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Bleekmiddel: elke avond er een beetje bleekwater in gieten is doeltreffend voor het verwijderen van organische resten die niet volledig worden afgespoeld en op de bodem achterblijven, maar het is niet zo doeltreffend voor het verwijderen van kalkaanslag. Bovendien is het beter niet te veel te gebruiken, omdat het toch een vervuilende stof is.

Voor kalkaanslag worden over het algemeen andere methoden aanbevolen. En veel van deze producten werken beter als je het toilet doorspoelt, zodat minder product wordt gebruikt en de eigenschappen ervan beter worden benut, aangezien het niet in het water wordt verdund. Om het toilet te leeg te maken, sluit je gewoon het ventiel onderaan de spoelbak om te voorkomen dat het reservoir volloopt en spoel vervolgens door. Het zou ook goed zijn om zoveel mogelijk van het resterende water op de bodem te asorberen met wat papier, een doek of een spons.

  • Azijn en baking soda: giet twee kopjes witte alcoholazijn in het toilet en giet er vervolgens ook twee kopjes baking soda bij. 30 minuten laten inwerken, dan doortrekken.
  • Azijn en natriumpercarbonaat: volg dezelfde instructies.
  • Als kalkresten bijzonder moeilijk te verwijderen zijn en deze middelen niet volledig hebben gewerkt, kun je de kalkaanslag "schrobben" met een puimsteen of wat gemiddelde korrel schuurpapier voordat je het toilet doorspoelt (of opnieuw leegmaakt).
  • Kunstgebittabletten: giet na het doorspoelen van het toilet een pan warm (niet kokend) water in het toilet en gooi er een of twee tabletten in, die sneller zullen oplossen. Doe dit 's avonds, zodat de tabletten veel uren kunnen inwerken, en spoel dan de volgende ochtend het toilet door.

Heb je deze methodes wel eens geprobeerd?

Advertisement